Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ricomà anuncia una partida de 700.000 euros per reactivar el comerç i l'hostaleria de Tarragona

L'alcalde carrega contra un grup d'empresaris que es van manifestar dimarts i els titlla d'egoistes i insolidaris

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, durant la roda de premsa d'aquest dimecres L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, durant la roda de premsa d'aquest dimecres ELOI TOST / ACN
Comerç ACN
Dimecres, 03 Juny 2020 18:17

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha anunciat que el consistori destinarà una partida de 700.000 euros a reactivar el comerç i l'hostaleria de la ciutat. El batlle ho ha avançat aquest dimecres en roda de premsa, en la qual ha carregat contra un grup d'empresaris del sector de l'hostaleria que dimarts es va manifestar demanant més ajudes al consistori, entre les quals hi havia no pagar impostos durant dos anys o poder ampliar les terrasses on hi hagi llocs disponibles. "Amb tot el que està passant i el que està patint la gent, em sembla d'un egoisme i falta de realisme absolut", ha etzibat, i ha criticat que l'acte "no el va signar ningú i el sector li va donar l'esquena".

Ricomà ha iniciat la compareixença recordant les reunions que ha mantingut amb el sector i els acords als quals s'han arribat. A més ha enumerat les mesures que han pres en els darrers mesos per ajudar els empresaris, entre els quals hi ha ampliar l'espai destinat a les terrasses, que se'n poguessin posar on no n'hi havia o exonerar els establiments de pagar la taxa de terrasses fins al setembre, que suposarà una reducció de la recaptació d'uns 200.000 euros, segons ha assegurat. "Hem de facilitar durant uns mesos que puguin treballar al carrer. Valorem la recuperació de llocs de treball", ha assenyalat, però ha indicat que hi ha espais de la ciutat "on no hi caben més cadires".

Així, ha afirmat que el va "sorprendre molt negativament" l'acte d'aquest dimarts, en el qual una cinquantena de persones es van concentrar davant el consistori. Ha afirmat que li va fer sentir vergonya, tant a ell com a "molts restauradors". "Tothom té dret a fer l'acte que vulgui, però no representaven en absolut l'hostaleria. La convocatòria no estava signada i no van fer l'esforç d'explicar-nos les seves voluntats i van fer unes propostes que em costa qualificar", ha carregat. I ha afegit: "Què vol dir no pagar impostos? Ells, només? Els comerciants? Els autònoms? La gent que ha perdut la feina? I què hem de fer, tancar l'Ajuntament?", ha qüestionat. A més, ha demanat "interlocutors seriosos" per arribar "a acords profunds de ciutat" i ha posat en valor "el gran nivell" de la restauració de la ciutat, que "aporta valor afegit i és un atractiu".

El batlle ha indicat que amb l'aixecament de la prohibició d'obertura dels establiments, han rebut 226 sol·licituds per posar terrasses, i ha reconegut que un problema informàtic que ha afectat tot l'ajuntament ha endarrerit alguns tràmits. Tot i això, ha assenyalat que "és fals" que s'hagi tardat 21 dies en donar permisos, tal com denunciaven alguns restauradors. Finalment, també ha denunciat "un assetjament claríssim contra la consellera de Domini Públic", Paula Varas, per part de diferents sectors i partits polítics de l'oposició.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: