Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou permetrà ampliar les terrasses per compensar la limitació de l’aforament al 50%

A més, se suspèn el pagament de la taxa d’ocupació de via pública durant tot l’any 2020

Es permetrà que els els bars i retaurants ampliïn les seves terrasses i no se'ls cobrarà la taxa d'ocupació de la via pública Es permetrà que els els bars i retaurants ampliïn les seves terrasses i no se'ls cobrarà la taxa d'ocupació de la via pública SALOU.CAT
Comerç Redacció Infocamp
Dissabte, 09 Mai 2020 10:32

L’Ajuntament de Salou permetrà que els bars, restaurants i cafeteries del municipi tinguin la possibilitat d’ampliar les terrasses per compensar la limitació de la rendibilitat, a causa de la restricció de l’aforament al 50 per cent.  La reobertura de les terrasses d’hosteleria serà aquest proper dilluns, en el marc de la fase 1 de la desescalada per la pandèmia del coronavirus. A més a causa de les restriccions de l’aforament de les terrasses, els establiments poden veure mermada la seva capacitat de negoci, per la qual cosa l’Ajuntament els podrà cedir espai a la via pública, per instal·lar les taules i cadires, i no se’ls cobrarà, ja que també se suspèn el pagament de la taxa d’ocupació de la via pública.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “dins del pla per pal·liar els efectes de la crisi econòmica provocada pel coronavirus i impulsar la recuperació del nostre teixit empresarial, una de les mesures que hem acordat és que les terrasses de l’hosteleria quedin exemptes del pagament de la taxa d’ocupació de la via pública durant tot l’any 2020, i que s’autoritzarà, en els llocs que sigui possible, l’ús de l’espai públic”. 

En aquest sentit, el regidor de Concessions i Autoritzacions, Jesús Barragán, ha matisat, tanmateix, que “es respectaran les voreres, al màxim, per tal de no posar impediments a la circulació de les persones”. El regidor ha afegit que “les peticions d’ocupar més espai a la via pública aniran acompanyades, en cada cas, d’un estudi previ per comprovar que no s’obstaculitzi el pas dels vianants”. L’edil també ha assenyalat que “aquesta és una fórmula pel foment de l’economia, per intentar que els llocs de treball no es destrueixin i perquè l’empresari pugui desenvolupar, mínimament, la seva activitat”.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha explicat que “el Consistori ha d’ajudar a reactivar l’economia del municipi, en tots els aspectes”. Així, “l’anul·lació de la taxa d’ocupació de la via pública ha de ser un impuls de liquiditat per a l’empresari i un incentiu per crear ocupació”. Es tracta, “d’un esforç econòmic important per part de l’Ajuntament, que serà complimentat amb altres mesures fiscals per tal d’ajudar els salouencs i les salouenques”. 

Més espais per a vianants

Per últim, el regidor de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, ha declarat que “des de la regidoria valorem positivament que cada cop hi hagi més espai públic per a la ciutadania”. En aquest sentit, “la voluntat del nostre departament és donar continuïtat a posar a disposició dels vianants espais on abans hi circulaven vehicles, com ja s’ha fet amb un tram del carrer Carles Buïgas i amb altres espais urbans al voltant del carrer Major de Salou, i que connecten amb el passeig de Jaume I”. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: