Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Cambra de Reus impulsa una plataforma online per fomentar el consum de proximitat arran de la covid-19

El portal compradesdecasa.cat permet fer cerques geolocalitzades als usuaris

Captura de pantalla d'una cerca feta a la plataforma compradesdecasa.cat. Captura de pantalla d'una cerca feta a la plataforma compradesdecasa.cat. CAMBRA DE REUS
Comerç ACN
Dijous, 16 abril 2020 14:03

La Cambra de Comerç de Reus ha presentat aquest dijous compradesdecasa.cat, una plataforma digital per fomentar el consum de proximitat. Aquest portal d'internet permet que els usuaris facin cerques geolocalitzades per tal de trobar les opcions de comerços, venda de productes i serveis que tenen més a prop. Segons ha assenyalat el president de la Cambra, Jordi Just, la plataforma busca donar solucions per fer les compres des de casa posant en contacte els usuaris amb els establiments que serveixen la compra a domicili o que recullen la comanda per via digital i la deixen preparada perquè només calgui recollir-la a les seves instal·lacions, facilitant així la logística i minimitzant el risc de contagi de covid-19.

Jordi Just ha subratllat que "és lògic que ara la plataforma s'usi molt especialment per a les compres d'alimentació, perquè és la principal demanda en aquesta situació de confinament, però aquest és només el punt de partida, pensem que en el futur aquest nou instrument ha de canalitzar també l'oferta de serveis com el turisme, la cultura i de qualsevol altre sector".

Per la seva banda, Marta Domènech, membre del comitè executiu de la Cambra, ha posat en valor que "en el sector de la restauració s'està fent un gran esforç per donar servei a domicili, però és evident que facilitar el contacte entre els usuaris i els establiments és vital: no consumeixes el que no saps que existeix, i aquesta plataforma ho permet d'una manera pràctica i amb l'aval de la Cambra, que és molt important".

Al seu torn, Berta Cabré, coordinadora de la Comissió de Turisme de la Cambra de Reus, ha apuntat que "la plataforma també pot ser molt útil quan el turisme pugui recuperar la seva activitat". "Tot ens indica que anem cap a un escenari en què els nostres clients seran de proximitat i, en aquest sentit, que comptem amb una nova eina de difusió de l'oferta que tenim al territori és molt positiu", ha afegit.

La plataforma compradesdecasa.cat s'ha desenvolupat en un temps rècord, segons ha indicat el president Jordi Just per donar una resposta ràpida a les necessitats del moment. Està operativa des de dimecres i d'entrada compta amb unes 200 inscripcions de comerços i altres establiments.

Els operadors s'hi poden adherir de manera voluntària omplint un formulari que es completa en pocs minuts, indexant dades de la pàgina web o les xarxes socials dels establiments o, en cas que no en disposin, introduint una informació bàsica. En aquest sentit, la plataforma "és també un impulsa a la digitalització dels comerços i productors que no tenen presència online i que podran oferir els seus productes gràcies a aquesta nova eina", ha indicat Just.

La plataforma és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, amb el suport de l'Ajuntament de Reus i la col·laboració dels consells comarcals del Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, així com de bona part dels ajuntaments de les cinc comarques de la demarcació cameral.

Durant el desenvolupament d'aquest projecte la Cambra ha anat recollint el suport de diverses associacions de comerciants de la demarcació, que hi veuen una oportunitat per posar en valor el comerç de proximitat. I també de les Denominacions d'Origen de vi DOQ Priorat, DO Montsant, DO Conca de Barberà, DO Tarragona, DO Catalunya, DO Terra Alta), oli (DOP Siurana i DOP Terra Alta) i avellana (DOP Avellana de Reus). La plataforma està oberta "a tothom", segons ha insistit la Cambra de Reus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: