Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus elimina el pagament de la taxa de les terrasses i de la brossa als establiments tancats pel coronavirus

L’Ajuntament ha impulsat un paquet de mesures econòmiques per fer front a la crisi del Covid-19

Els titulars de llicències de terrasses no hauran de pagar aquesta taxa Els titulars de llicències de terrasses no hauran de pagar aquesta taxa NÚRIA TORRES / ACN
Comerç Redacció Infocamp
Dimarts, 17 Març 2020 15:41

El Govern de Reus ha acordat, aquest dimarts 17 de març, el primer paquet de mesures econòmiques i fiscals que l’Ajuntament de Reus adoptarà per mitigar els efectes del Covid-19 en el teixit empresarials, en l’àmbit laboral i en el conjunt de la ciutadania. El Govern ha pres aquestes mesures després que durant els primeres dies de la crisi s’hagi centrat adoptar i traslladar a la ciutadania les mesures preventives i sanitàries imprescindibles per fer compatible l’obligat l’aïllament social i la garantia en la prestació dels serveis públics essencials.

Les mesures econòmiques adoptades se centren en l‘activitat comercial, els impostos i taxes de caràcter general, les empreses que presten servei a l’Ajuntament de Reus i en les famílies. 

En relació a l’activitat comercial, els titulars de les llicències d’ocupació de via pública –terrasses– no hauran de pagar aquesta taxa mentre duri la situació d’emergència i, per tant, des del passat dissabte que no se’ls cobrarà. Els titulars d’establiments que tinguin l’activitat tancada per imperatiu legal tampoc hauran de pagar la taxa de recollida de brossa comercial i tampoc es cobrarà la taxa als marxants dels mercats ambulants i brocanters que hagin vist suspesa l’activitat paradista.

Pel que fa als impostos i taxes de caràcter general, l’Ajuntament posposa per un període mínim de tres mesos el pagament de l’Impost de Bèns Immobles, l’Impost de vehicles de tracció mecànica, la taxa de recollida d’escombraries i la taxa de gual.

En relació a les empreses que presten serveis a l’Ajuntament, el consistori avançarà el pagament de les factures d'autònoms i petits i mitjans comerços per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible. A més, l’Ajuntament indemnitzarà a les empreses que presten serveis ordinaris i no essencials per a l’administració, com ara la neteja d’escoles, el manteniment de parcs i jardins, la senyalització de la via pública, etc.,  que han vist suspesos els seus contractes per raons de causa major.

Per últim, en relació a les famílies, com a complement a la decisió adoptada per la Generalitat en relació a les beques menjador, l’Ajuntament de Reus està treballant per garantir el pagament de la part municipal. A més, s’eximeix a les famílies del pagament de la quota de les escoles bressol municipals durant el temps que aquestes estiguin tancades.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: