Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona inicia una campanya per reforçar el comerç de proximitat

Els comerciants de diversos barris són el protagonistes de la imatge de la campanya "Som Comerç TGN", que inclourà accions de dinamització durant tot l'any

Presentació de la campanya "Som Comerç TGN' a les escales del Palau de Congressos de Tarragona Presentació de la campanya "Som Comerç TGN' a les escales del Palau de Congressos de Tarragona MAURI
Comerç Redacció Infocamp
Dilluns, 09 Març 2020 17:53

L'Ajuntament de Tarragona ha presentat avui la campanya "Som Comerç TGN", en la que comerciants del centre i dels barris "posen cara" a la imatge de la campanya que té per objectiu reforçar el comerç de proximitat de la ciutat. La consellera de Comerç, María José López, ha destacat el caràcter "unitari" de la campanya, així com "el conjunt dels comerciants i la diversitat de productes i serveis que configuren la identitat de Tarragona, tant de cara als ciutadans com als visitants". López ha dit que, per revertir la situació que viu el comerç, "necessitem a les associacions de comerciats i veïnals i, entre tots, donar-li la volta al comerç".

Les cares de la campanya

La imatge gràfica de la campanya estarà present a l'espai urbà, a partir de la Setmana del Comerç, la darrera de març, mitjançant 12 tòtems amb fotografies de comerciants que s'ubicaran en diversos punts de la ciutat. En aquest sentit, la consellera de Comerç ha dit que la imatge vol simbolitzar que "el comerciant dona la cara pels seus cada dia", en comparació amb altres tipus de venda "més distant i anònima".

Cartell Som Comerç TGN

La campanya també compta amb una web pròpia (https://somcomerçtgn.tarragona.cat) on es podran consultar les activitats programdes. Les accions també es difondran a l'app TGN Agenda a les xarxes socials de l'Ajuntament i a les xarxes de les associacions de comerciants, d'Espimsa i del Mercat Central quan es tracti d'activitats conjuntes.

Per la seva banda, el president de l'associació de comerciants Via T, Salvador Minguella, s'ha mostrat optimista davant l'inici d'aquesta col·laboració público-privada: "Volem que passin coses al carrer. És important que anem tots a una i, amb l'experiència, avançarem".

Les accions

Les accions de dinamització comercial es durant a terme durant tot l'any i es desglossaran en nou eixos temàtics amb activitats programades cada mes. La campanya s'iniciarà la darrera setmana de març, coincidint amb la Setmana del Comerç a Catalunya, incorporant el missatge "Som barri". Durant aquella setmana estan previstes diverses jornades destinades als comerciants sobre temàtiques com el model de gestió del Mercat Central, que organitzarà l'Ajuntament, o el màrqueting verd, a càrrec de l'associació de comerciants Via T.

Per l'abril sota el lema "Som Actius", hi haurà activitats sobre comerç dedicades a l'educació i la infància, que comptaran amb la col·laboració dels centres cívics, la Biblioteca Pública i del Club de Tarragonins. En aquesta fase, està previst que els infants de la ciutat elaborin els dos murals 'Pinta el comerç' i que, un cop completats, seran de 6 m per 1,4 m cadascun. S'exposaran a la Rambla Nova i a la plaça Verdaguer. 

Al maig, l'eix de la campanya serà 'Som Punt de Trobada' i es realitzaran activitats infantils d'animació de carrer a diversos indrets de la ciutat. Una de les accions serà un Scape room a la plaça de les Cols, un laberint davant de l'OMAC a la Rambla Nova o la carpa Món Titella amb 64 titelles,a la plaça Verdaguer.

Al juny, l'eix comunicatiu de la campanya serà 'Som Sostenibles', ja que durant aquest mes se celebra tant el Dia del Medi Ambient com la Setmana de l'Energia. Per això, les accions vincularan comerç i sostenibilitat, amb xerrades, jocs educatius, inflables i distribució de bosses de paper. "En el disseny de les activitats, hem volgut prioritzar la participació de la ciutadania, mitjançant les entitats, els centres civics i les associacions de comerciants", ha afegit la consellera.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: