Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'Te quiero más', un racó de pau i harmonia

La teteria del carrer Major a Tarragona és un lloc amb molta energia positiva que convida al visitant a seure, conversar tranquil·lament i després emportar-se un tros d'aquesta espiritualitat peculiar

La teteria es troba situada al carrer Major a Tarragona La teteria es troba situada al carrer Major a Tarragona ROSSI VAS
Comerç Rossi Vas
Divendres, 03 Mai 2019 10:45

La teteria de Montse Brandi, de 62 anys, té un nom més que bonic: es diu Te quiero más. "El va posar un amic meu per un Sant Valentí. Ell va fer les pintures que hi havia abans a la vidriera ", comença el seu relat aquesta dona creativa nascuda a l'Argentina, la mare és de Barcelona i el pare, de Móra d'Ebre.

Va arribar a Catalunya amb 17 anys, en el llunyà 1973. A la pregunta d'on li ve la cultura pel ritual de les infusions, respon senzillament: "Serà per la passió, perquè en la meva família ningú es dedicava a això. El meu pare era lampista ", narra emocionada sobre els inicis de la seva botiga a la que a la ciutat li tenen molt d'afecte, i un de seguida se n'adona que té davant a una dona lluitadora amb un do espiritual.

Després d'haver treballat al Port de Tarragona, als 40 anys ella decideix "obrir la meravellosa botiga de te", anomenant-la afectuosament "la meva segona casa". El tracte aquí és més que amistós, ja que els primers clients eren amics íntims de la Montse. Recordant aquells temps, aquesta valenta emprenedora els defineix com les seves "marxes solitàries. A l'Argentina hi ha molta cultura a prendre mate", explica que la infusió d'aquesta planta aromatitzada que ven és molt bona freda i amb llimona. El seu consell és preparar la infusió i deixar-la a la nevera una estona abans de prendre-la...

Una saviesa amb aromes i infusions

Un se sent còmode a Te quiero más, on cada objecte i detall segueixen l'ordre de pau i harmonia segons la poderosa filosofia xinesa Feng Shui. Mentre està preparant infusions per donar-me la benvinguda, la Montse explica gustosament sobre la situació dels quadres i els souvenirs en forma d'àngels i cors, col·locats amb l'ajuda d'un amic seu, especialista en aquest art ancestral. Els colors i les aromes han convertit la botiga en un racó singular en el qual és fàcil xerrar i ser sincer. "Proposo set tipus de cafè i vuit tipus d'infusions", diu la propietària, i mostra una diversitat de complements de te, entre els quals es troben: tasses originals, capsetes acolorides per regals, 100 grams de caramels de gingebre per 3,90 euros i teteres fetes de diversos materials de les que la més cara es pot comprar per 35 euros. Gairebé tots són productes de l'Estat espanyol.

El que més busquen els clients és el te verd. La Montse no pren cafè; prefereix les infusions. "Em revitalitzen sense posar-me nerviosa", diu ella. No obstant això, d'aquí els clients es poden portar també el cafè mòlt. "Vivim moments difícils i necessitem un racó on estar còmodes", afirma ella, i narra que sempre li fa la benvinguda a un client nou proposant-li una tassa de les aromàtiques infusions fredes que tant vénen de gust a l'estiu.

te carrer Major Tgna

Mentre conversem, entren algunes de les seves amigues, i la cara de la propietària s'anima de seguida. "Ens coneixem des de fa anys! A moltes d'elles les he vist embarassades, alegres, tristes ... ", diu amb afecte que el seu negoci forma part de la vida de la ciutat aportant el granet de sorra per a la seva prosperitat. La seva saviesa està basada en viure feliç cada dia. "El món del te és una filosofia", relata que comença el seu dia amb una espelma blanca sense aroma i un encens Blue Angel, de la Casa Corderet. Va obrir la botiga perquè "tenia la necessitat de ser creativa" i creu infinitament que "hem de ser feliços dins de la supervivència". El seu secret per això es troba en començar la nova jornada dedicant-li el temps i l'espai necessaris a l'esmorzar, perquè això és com si li diguessis al món: "Sóc aquí". Per això, el primer que fa quan entra al Te quiero más, és posar la tetera. Els compradors saben que la poden trobar aquí sempre, fins i tot els dissabtes i diumenges al matí, ja que tanca només al migdia.

Abans d'acomiadar-nos, li demano que m'expliqui quina és la seva recepta per a les saboroses infusions que prepara. Respòn així: "Escalfar l'aigua fins bullir i afegir una cullereta d'infusió o te. Deixar reposar de 2 a 5 minuts ". Desvetlla un altre detall: si la infusió l'anem a prendre freda, el gust serà increïble si prèviament afegim a la cubitera de gel a la nevera una mica del nostre licor preferit o suc de llimona... Exquisit!

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: