Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Pimec Tarragona impulsarà una taula per combatre el top manta a la costa catalana

Aquesta iniciativa integrarà representants dels sectors empresarial i comercial així com dels cossos policials i l’àmbit judicial

Imatge d'arxiu d'un top manta a Coma-ruga, al passeig marítim del Vendrell Imatge d'arxiu d'un top manta a Coma-ruga, al passeig marítim del Vendrell ARXIU / INFOCAMP
Comerç Alba Sancha
Dimecres, 13 Febrer 2019 18:00

PimeComerç impulsa des de la seva delegació de Tarragona la creació d’una taula transversal per combatre la problemàtica del top manta al llarg de tota la costa catalana, des de Girona fins a arribar a la província de Castelló. La iniciativa comptarà amb representants de l’àmbit comercial, de la Policia Local de cadascun dels municipis, dels Mossos d’Esquadra, com també de l’àmbit judicial i algunes marques, segons ha detallat el president de PimeComerç Tarragona, Florenci Nieto. Segons la previsió del president, la taula es constituirà a finals d’aquest mes de febrer o principis de març i serà una eina per exigir accions en aquest sentit als governs i polítics de cada municipi.

La costa catalana tindrà una taula transversal per combatre el top manta. Es tracta d’una iniciativa que s’impulsarà des de Tarragona amb PimeComerç com a principal actor. Nieto ha manifestat la necessitat de crear òrgan que unifiqui representants de diversos sectors com el comercial, la Policia Local dels diferents municipis, Mossos d’Esquadra, jutges i representants empresarials, per dirigir-se a la classe política i exigir solucions que permeti posar fi a aquesta “pràctica il·legal”, en paraules del president de PimeComerç Tarragona. “Serà una taula molt potent”, ha assegurat.

Nieto ha criticat la “impunitat” de la qual gaudeix el top manta. Segons el representant de la patronal tarragonina, els manters s’han organitzat en un col·lectiu cada vegada més “agressiu” i “perillós” i la seva activitat provoca un gran forat a la hisenda pública, ja que “no paguen impostos”. Nieto també ha manifestat que aquesta pràctica suposa una competència deslleial pels empresaris que si paguen els seus cànons i contracten personal, i per això, ha expressat que els polítics han de treballar “per eradicar aquesta pràctica il·legal, que fa tant de mal i tanca tants comerços i botigues”. En aquest sentit, el president de PimeComerç ha exemplificat que “els marxants de la demarcació han perdut més del 60% dels beneficis d’un any a l’altre”.

L’impacte en el sector turístic

Així mateix, Nieto ha detallat que l’activitat dels manters no només afecta el sector del comerç, sinó també al turístic, impactant en la “imatge turística” dels municipis que tenen com a principal activitat econòmica l’arribada de visitants. En aquesta línia, ha destacat Salou o Cambrils, com a centres turístics de la Costa Daurada, tot i que també hi ha altres zones molt afectades com Miami Platja.

L’Associació de Comerciants de Campclar s’adhereix a PimeComerç

D’altra banda, aquest dimecres 13 de febrer, també s’ha produït l’adhesió de l’Associació de Comerciants de Campclar a PimeComerç Tarragona. Nieto ha valorat molt positivament aquestes noves sinergies amb aquesta entitat, la qual presideix Vicenç Capilla.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: