Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils informarà a les peixateries del correcte etiquetatge per evitar pràctiques enganyoses

L’objectiu de la campanya "Etiqueta a la peixateria" és el correcte etiquetatge als punt de venda finals dels productes de pesca i de l’aqüicultura, frescos i sense envasar

Imatge del material de la campanya "Etiqueta a la peixateria" Imatge del material de la campanya "Etiqueta a la peixateria" CEDIDA
Comerç Redacció Infocamp
Dimarts, 12 Juny 2018 08:31

Amb l’objectiu del correcte etiquetatge als punt de venda finals dels productes de pesca i de l’aqüicultura, frescos i sense envasar, l’Ajuntament de Cambrils, amb col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), ha realitzat la campanya “Etiqueta a la Peixateria” del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Aquesta campanya consisteix en informar a les peixateries del correcte etiquetatge per garantir la circulació d’aliments segurs, la protecció dels interessos de les persones productores i consumidores i evitar pràctiques enganyoses.

El material que es facilita a les peixateries del municipi de Cambrils és un tríptic informatiu amb les pautes necessàries per l’etiquetatge correcte dels productes de la pesca i de l’aqüicultura i un pòster amb la denominació comercial i nom científic de les 50 espècies pesqueres comercials de Catalunya.

Una etiqueta correcte

La informació que per normativa és obligatòria en el seu etiquetatge és el nom comercial i nom científic, la zona de captura o de cria, l’art de pesca utilitzat a les pesqueries extractives, el mètode de producció, el preu de venda al públic i indicar si el producte ha estat descongelat, a més de la data de duració mínima, la data de caducitat i els al·lèrgens si s’escau.

Paral·lelament la campanya servirà per donar a conèixer a les persones consumidores les obligacions d’etiquetatge i generar confiança en el seu peixater o peixatera. La iniciativa també promociona el consum de peix de proximitat de la llotja de Cambrils.

Per ampliar la informació, les persones interessades es poden dirigir al departament municipal de Salut Pública i a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC).

La informació de l’etiqueta ha de ser clara i precisa i ha de complir els següents requisits: donar confiança perquè assegura la traçabilitat del producte; permetre conèixer la procedència del producte pesquer; indicar quina manipulació hi ha hagut sobre el producte; permetre comprar de forma responsable i garantir el control sanitari del producte.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: