Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vendrell regularà les terrasses dels bars i restaurants de les places del centre

L'ampliació de l'actual ordenança té l'objectiu final de "crear un entorn urbà agradable" per a comerciants i vianants

L'Ajuntament del Vendrell ampliarà l'ordenança de terrasses per tal de regular les de les places del centre L'Ajuntament del Vendrell ampliarà l'ordenança de terrasses per tal de regular les de les places del centre JOSEP CARTANYÀ
Comerç Josep Cartanyà
Dimarts, 29 Mai 2018 19:52

L'Ajuntament del Vendrell ha proposat l'ampliació de l'ordenança de terrasses del 2016 per tal d'adaptar-la a la realitat de les places del centre de la ciutat. El regidor de Comerç del Vendrell, Kenneth Martínez, ha explicat que s'ha buscat un equilibri entre "les necessitats del moviment i fluxe de vianants i vehicles amb l'espai per a la instal·lació d'una activitat econòmica privada", com són les terrasses. 

La principal característica de l'ampliació de l'ordenança és que aquesta no posarà les mateixes condicions a totes les places, sinó que dependrà de la forma i particularitats de cadascuna. Com reconeixia el regidor, serà com "un vestit a mida" per a cada plaça, segons l'espai que necessitin tant els establiments de restauració com els vianants i vehicles. L'objectiu final de la mesura és "crear l'entorn urbà agradable" per a tothom.

La proposa del govern municipal estarà en exposició pública i haurà d'aprovar-se en un ple. De momdent, tant el Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT) com el Gremi d'Hostaleria del Baix Penedès s'hi han mostrat favorables.

La plaça Nova

La normativa se centra en places cèntriques com la plaça Nova, la plaça Vella, la plaça del Centre o la plaça Francesc Macià. En el cas de la plaça Nova, el regidor de Comerç reconeix que és una plaça "complicada", ja que, tot i la seva superfície, té menys espai per ocupar. Cal recordar que la part central de la plaça està dedicada a Pau Casals (dibuix del violoncel) i que té diverses zones de càrrega i descàrrega. Per això, "la plaça Nova generarà més debat i no descartem buscar altres fórmules", ha afegit Kenneth Martínez.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: