Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

El teixit comercial de Reus fa una valoració positiva de la campanya de Nadal

Des del consistori s'anuncia que es mantindrà la línia de 'col·laboració conjunta' entre diversos agents per captar més visitants a la ciutat

Els comerciants han tingut una campanya nadalenca satisfactòria Els comerciants han tingut una campanya nadalenca satisfactòria FABIÁN ACIDRES
Comerç
Dimarts, 09 Gener 2018 09:04

Bones sensacions a falta de concretar algunes xifres. El teixit comercial reusenc ha tingut una bona campanya nadalenca, segons s'ha fet saber aquest dilluns, amb un especial protagonisme de sectors com el de la restauració. Aquest passat diumenge, 7 de gener, s'ha donat per tancada 'Reus és Nadal' a l'espera que les vendes durant les rebaixes d'hivern segueixin la tendència a l'alça. Fonts municipals han exposat que les accions dutes a terme per diversos actors "han estat una eina útil" per projectar Reus a l'exterior i captar més visitants. De fet, la regidora del ram, Montserrat Caelles, ja ha avançat que se seguirà treballant en aquesta línia perquè "estem satisfets, però no relaxats", tot confiant en poder superar els registres actuals.

Més usuaris als aparcaments

Per fer la valoració de 'Reus és Nadal', Caelles s'ha fet acompanyar per diversos representants dels diversos col·lectius del sector comercial. En aquest sentit, la regidora ha assenyalat que la campanya s'ha basat en "el comerç, la cultura, la restauració, la tradició i el turisme" per arribar a bon port. Aquest argument s'ha plantejat a partir de diverses dades, tals com l'augment d'un 0,53% dels usuaris dels aparcaments municipals en relació al mateix període de 2016 (amb un total de 218.178 vehicles), o les 13.228 persones que han patinat a la pista de gel de la Llibertat (xifra a la qual cal afegir-ne prop de 2.000 més, corresponents als escolars reusencs que hi han pogut accedir de franc). Caelles ha destacat a banda els 35.000 usuaris de la fira, també a la Llibertat, o l'increment d'un 19% en les visites que ha rebut el Gaudí Centre (2.622 persones).

Encara pel que fa a patrimoni, la regidora ha posat en valor l'augment del 50% de visitants respecte el 2016 al pavelló dels distingits de l'Institut Pere Mata, tot subratllant que molts d'aquests han estat francesos. L'activitat a les xarxes socials dels perfils dedicats a la promoció de la ciutat s'han disparat durant la campanya, segons Caelles. Finalment, la regidora ha manifestat que els hotels de Reus s'han mostrat "satisfets" per la campanya i que l'ocupació "ha estat lleugerament superior" en relació a la campanya de 2016. Des del Tomb de Reus, Joan Anton Montaña ha admès que la valoració que pot fer-se per ara de 'Reus és Nadal' "és subjectiva" perquè alguns sectors han tingut millors vendes que altres.

Bones perspectives per a les rebaixes

Des de La Fira Centre Comercial, Mayte Forján ha celebrat l'obertura del nou cinema com a dinamitzador de l'oferta d'oci de l'equipament, pel qual han passat durant les festes 405.700 persones, segons els seus càlculs, el que representa un 3,4% més que ara fa un any. Moda i restauració han estat dos dels sectors que millors resultats han obtingut, ha dit, si bé encara s'han de concretar les dades finals de facturació. En nom de la Cambra de Comerç, Josep Maria Bru ha constatat que "el treball en conjunt de moltes parts implicades està donant el seu fruit". Des del Pallol, Pau Salvadó ha explicat que al centre comercial "la campanya va començar una mica fluixa, però aquests últims dies han estat molt bons".

Ja de cara a la campanya de rebaixes que tot just acaba de començar, ha estat altre cop Forján qui ha intervingut per assenyalar que aquest passat diumenge, primer dia de la campanya, "ha estat molt bo". De fet, ha detallat que pel centre comercial hi han passat prop de 25.000 persones, i que cada cop és més freqüent avançar l'inici del període dels descomptes "perquè la gent ho demana". Caelles ha avançat que les futures accions en matèria de promoció de ciutat es dirigiran a potenciar la captació de visitants a Reus "per allargar les pernoctacions". "Reus, com un tot, és motiu de visita", ha reblat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: