Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El mercadet de Bonavista disposarà de mesures de protecció a finals de maig

El mercadet del barri tarragoní estarà equipat amb servei d’ambulàncies, extintors, personal format, megafonia i un espai per vehicles d’emergència

Imatge d'arxiu del mercadet de Bonavista Imatge d'arxiu del mercadet de Bonavista TARRAGONA TURISME
Comerç Redacció Infocamp
Divendres, 28 abril 2017 12:11

El mercadet de Bonavista de Tarragona finalment podrà disposar de mesures d’autoprotecció a finals de maig. Mes en el que es tindrà llest el Pla d’autoprotecció que va encarregar l’Empresa municipal de mercats, Espimsa, i que permetrà iniciar els treballs d’implantació i dotació dels mitjans de protecció necessaris. Així ho va assegurar la regidora de Comerç, Relacions Ciutadanes i Universitats, Elvira Ferrando. D’aquesta manera, les mesures que entraran en funcionament són: deixar espais per vehicles d’emergència, disposar d’ambulància, extintors i personal format, així com també comptar amb elements acústics, com ara megafonia.

D’altra banda, Ferrando va explicar que el Pla estava redactat al 100 %, però degut a situacions de complicat confinament i per motius de seguretat antiterrorista s'han hagut de tenir en compte unes consideracions que canvien la situació actual i que fan modificar el Pla d’autoprotecció. Per aquesta raó només es pot aprofitar un 80 % del Pla actual.

El Pla d’autoprotecció del mercadet de Bonavista profunditza principalment en dos aspectes: la identificació i avaluació de les condicions d’evacuació i l’avaluació de les condicions de confinament. Per tant, d’una banda, s’ha realitzat un estudi de simulació d’evacuació del recinte. Com els cossos i forces de seguretat de l'Estat aconsellen tenir barreres de formigó a les entrades de la zona, per evitar l’accés de vehicles no desitjats a la zona de les parades i del públic, també s’ha fet una simulació d'evacuació amb aquests obstacles per veure que no són cap impediment.

D’altra banda, el pla també profunditza per concretar quin seria el millor espai de confinament. Per aquest aspecte s'ha encarregat un estudi a la Universitat Rovira i Virgili per determinar si els vehicles propis dels visitants i paradistes del mercat són espais segurs com a confinament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: