Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Camp de Tarragona compta amb 7.983 comerços

Reus és la quarta gran ciutat catalana, amb major densitat comercial, i Tarragona la sisena, segons el primer Centre d'Establiments Comercials de Catalunya

Reus és la quarta gran ciutat catalana amb major densitat comercial, segons el Cens d'Establiments Comercials de Catalunya Reus és la quarta gran ciutat catalana amb major densitat comercial, segons el Cens d'Establiments Comercials de Catalunya CEDIDA
Comerç Redacció Infocamp
Diumenge, 26 Març 2017 16:09

Aquestes són algunes de les xifres extretes del primer Cens d’Establiments Comercials de Catalunya, que ha presentat avui la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, a Sant Carles de la Ràpita, on ha presidit la cloenda de les I Jornades d'Intercanvi d'Experiències comercials, que ha organitzat la Unió de Comerç Rapitenc

El Camp de Tarragona compta amb 7.983 comerços i l’oferta comercial a les Terres de l’Ebre és de 2.944 establiments, segons el Cens d’Establiments Comercials de Catalunya. Aquestes són algunes de les xifres extretes del primer Cens d’Establiments Comercials de Catalunya, que ha presentat avui la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, a Sant Carles de la Ràpita, on ha fet la cloenda de les I Jornades d'Intercanvi d'Experiències Comercials, que ha organitzat la Unió de Comerç Rapitenc. L’acte ha comptat també amb la presència de la directora dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement a Terres de l’Ebre, Mercè Miralles, que també ha presidit la inauguració.

La Unió de Comerç Rapitenc ha celebrat avui aquestes jornades on s’han intercanviat experiències, presentat casos d’èxit i s’ha debatut sobre el present i el futur del sector comercial al territori. Amb aquesta iniciativa, l’entitat s’ha volgut sumar a la Setmana del Comerç, impulsada per la Generalitat, a través de la Direcció General de Comerç, durant la qual s’han organitzat més de 120 activitats arreu de Catalunya vinculades al comerç.

Balanç Setmana del Comerç: Prop de 4.000 persones han seguit les Jornades Comerç Increïble

De forma paral·lela a les activitats impulsades pel món associatiu, s’han celebrat a Barcelona al llarg de la Setmana les Jornades Comerç Increïble, unes jornades de coneixement adreçades als professionals del sector on s’han analitzat de forma monogràfica els 4 eixos d’actuació per a la millora de la competitivitat del comerç: la transformació digital del comerç, l’enfortiment de l’empresa comercial, l’aposta pel talent i la professionalització del sector, i la internacionalització.

Un total de 3.933 persones han seguit les jornades Comerç Increïble de la Setmana del Comerç: d’aquesta xifra, 696 ho han fet de forma presencial, al Mobile World Centre, i 3.237 han fet el seguiment en streaming a través de xarxes socials i del web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de Catalunya.

Així mateix, en el marc de les jornades es va presentar dimecres passat, el Cens d’Establiments Comercials de Catalunya, una eina estadística inèdita fins ara, que permet disposar de dades com el nombre total d’establiments, la densitat comercial (en nombre d’establiments per cada 1.000 hab., i en m2 per cada 1.000 hab.), o la distribució de l’oferta comercial per sectors d’activitat. D’altra banda, aquest Cens retorna dades amb un elevat grau de detall de la distribució del comerç, ja que no només conté la informació agregada de tot Catalunya, sinó que permet desglossar dels indicadors fins a nivell municipal, i per fins i tot a nivell de barri, retornant una “radiografia” molt acurada territorialment del context comercial.

Segons Vilalta, “l’objectiu és tenir una bona eina per fer una radiografia de com està l’oferta comercial a Catalunya, des de dades globals com nombre d’establiments, tipologia de les empreses, les activitats, fins al detall propi de cada ciutat o poble o fins i tot per carrer”. Vilalta ha afegit que “el Cens té utilitat per a les administracions públiques. D’una banda, per a la Generalitat, per tenir retorn de les polítiques públiques, però també té molta utilitat per als ajuntaments i els seus plans estratègics, i per a les entitats i associacions, que poden veure geolocalizats els seus establiments, com són i com evolucionen”.

Reus és la quarta gran ciutat catalana amb major densitat comercial, i Tarragona la sisena

Segons el Cens, actualment a Catalunya hi ha 86.418 empreses comercials i 101.319 establiments, amb una densitat comercial mitjana de 13,47 establiments/1.000 hab. D’entre les grans ciutats de la demarcació de Tarragona —enteses com les que tenen una població superior als 75.000 habitants— Tarragona compta amb una oferta comercial de 1.821 establiments, amb una densitat comercial de 13,89 est./1.000 habitants, i una ràtio de 2272,14 m2 de superfície de venda/1.000 hab.

De la seva banda, Reus —l’altre municipi de la demarcació amb més de 75.000 habitants— disposa d’una oferta comercial de 1.643 comerços, amb una densitat comercial de 15,86 est.1.000 habitants i una ràtio de 2308,02 m2 de superfície de venda per cada 1.000 habitants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: