Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

Obre el Mercat Central de Tarragona

El mercat obre amb 40 parades i en queden 7 per concessionar, abans del 22 de març

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat avui el nou Mercat Central L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat avui el nou Mercat Central MAURI FERNÁNDEZ
Comerç Redacció Infocamp
Dijous, 16 Març 2017 14:51

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat aquest matí el Mercat Central de la ciutat. Juntament amb la presidenta de l’Associació de paradistes del Mercat, Maria Virgili; la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, i el subdelegat del Govern, Jordi Sierra han tallat la cinta que ha marcat l’obertura oficial del remodelat edifici. Ballesteros ha destacat que “el nou mercat és l’obra pública més important feta fins ara a Tarragona” i ha recordat el llarg camí recorregut fins a tenir un mercat que “ara tornarà a ser el pol comercial més important de la ciutat”.

L’alcalde Ballesteros ha fet una crida als tarragonins i les tarragonines perquè visitin les noves instal·lacions i ha explicat que es calcula que, des d’aquest dijous i fins diumenge, hi passaran entre 15.000 i 20.000 persones que vindran a conèixer el nou edifici de la plaça Corsini.

Característiques del Mercat

El Mercat central de Tarragona té una superfície de 22.248 metres quadrats, dels quals 12.209 estan ocupats pel Mercat, la planta comercial i la planta logística. La resta, 10.039 metres quadrats es corresponen a l’aparcament de vehicles. La planta del mercat té 2.505 metres quadrats, dels quals 796 són de parades i la resta passadissos, escales, ascensors i serveis comunitaris.La superfície de Mercadona, a la planta inferior, és de 1.947 metres quadrats, dels quals 1.600 són de venda.

El nou mercat que demà es posarà en marxa en l’edifici remodelat, obre les seves portes amb 40 parades, 8 locals comercials, més una parada d’Espimsa. La tipologia de les 40 parades és la següent:16 parades dedicades a la venda de carn, xarcuteria, aus i precuinats;10 parades de venda de peix i marisc; 8 parades de fruita i verdura; i 6 parades de pesca salada, fruits secs, fleques, bars.

Actualment està obert el concurs pels interessats en alguna de les 7 parades que queden per concessionar, el termini per presentar ofertes finalitza el dia 22 de març.

Locals comercials

Pel que fa als 8 locals comercials que estan adjudicats, un és de venda de maquinaria de restauració, Projectes i Equipaments Tarraco SA, un de productes ecològics, Veritas, i 6 de Mercadona. Per als 6 locals comercials que estan lliures se segueix un procediment negociat amb els interessats en ocupar-los.

Horaris i remodelació

El Consell d’Administració d’Espimsa celebrat el 8 de març va aprovar que l’horari comercial sigui, de 8.30 a 21 hores, per la petició realitzada pels representants dels paradistes a la Comissió Negociadora.

Cal recordar que el Reglament del Mercat Central de Tarragona, aprovat definitivament en el plenari del 24 d’abril del 2015, diu que totes les concessions i espais cedits del Mercat Central hauran d’estar obertes al públic ininterrompudament com a mínim de les 09:00 a les 20:00 hores. També es va acordar que durant l’obertura interrompuda, de 9 a 20 hores, sempre hi hauria un mínim del 60% de la superfície comercial oberta o del 60% de les botigues obertes.

El cost total de la remodelació del mercat ha estat de 47 milions d’euros: la remodelació de l’edifici ha tingut un cost de 19,9 milions d’euros; la construcció de l’aparcament, 6,5 milions; les despeses de les fases prèvies al projecte, 17 milions (redacció del projecte, modificació del projecte, acondicionament mercat provisional, intervencions arqueològiques, etc.) i el manteniment i cost de la carpa des del 2007, 3,5 milions d’euros.

Amb motiu de les obres de remodelació de l’edifici del Mercat Central, l'octubre del 2007 els paradistes van traslladar els seus establiments a la carpa provisional instal·lada a la plaça Corsini, ara, finalment, amb la inauguració del Mercat, es desmuntarà la carpa i s’aprofitaran alguns dels panells dels dibuixos. La previsió és que el desmuntatge de la carpa comenci a finals de mes i en dos mesos com a màxim estigui fora.

Un edifici històric

El Mercat Central de Tarragona va obrir les seves portes el 19 de desembre de 1915 i es va inaugurar el dia 26 del mateix mes. L’edifici va ser projectat per l’arquitecte Josep M. Pujol de Barberà. Cent anys després, s’estrena un mercat modernista amb els motius decoratius, la serralleria, les columnes de forja, les cintes metàl·liques i la reproducció de la coberta original. El projecte de la remodelació actual ha anat a càrrec de l'enginyer Rafael Cabré Villalobos amb la col·laboració de l'arquitecte Jesús Molina Aragonés i l'arquitecte tècnic Josep Maria Navarro Garcia.

Publicitat