Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sondatges de geòlegs de la URV a les Madrigueres

Geòlegs de la URV extreuen mostres del subsòl per analitzar els materials

Imatge d'arxiu de les Madrigueres, al Vendrell. Imatge d'arxiu de les Madrigueres, al Vendrell. CEDIDA.
Ciència Taempus
Dissabte, 07 Gener 2017 12:40

Geòlegs de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han començat a fer els primers sondatges a la zona natural de les Madrigueres del Vendrell amb l’objectiu d’obtenir un registre continu i mostres representatives dels materials que componen el subsòl d’aquest espai protegit. Aquest registre permetrà obtenir un millor coneixement de la seva composició geològica, posant un especial interès en el sediment quaternari, el qual s’ha anat formant al llarg dels últims 2,5 milions d’anys. Les mostres obtingudes serviran per estudiar la flora dels darrers 12.000 anys i, també, permetran reconstruir el clima i l’ambient del passat. L’estudi va a càrrec de geòlegs de la Universitat Rovira i Virgili.

La regidora de Medi Ambient, Eva Mata (ERC), ha explicat que el projecte de renaturalització de l’espai inclou un centre de divulgació i la informació que s’extregui d’aquest estudi hi serà exposada. Tot plegat derivarà amb un important material didàctic d’educació ambiental adreçat als centres escolars.

Precisament al llarg del 2016 més de mig miler d’alumnes de primària i secundària i d’educació especial han participat en tallers de recuperació de la zona. La darrera activitat va servir per replantar flora autòctona a la zona de les dunes naturals per afavorir la recuperació d’aquest entorn, on també s’han creat unes llacunes artificials per atraure la fauna pròpia de les zones humides. Amb aquestes accions el Vendrell pretén blindar la protecció de les Madrigueres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: