Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Aigües de Reus convertirà una antiga estació de tractament d'aigua en un laboratori científic per als centres educatius

L'espai divulgarà els processos de potabilització de l'aigua i tindrà una zona per experimentar-los

Un nen omple un recipient d'aigua en un taller experimental Un nen omple un recipient d'aigua en un taller experimental REDACCIÓ
Ciència ACN
Dimarts, 22 Febrer 2022 11:15

Aigües de Reus ha començat els treballs per convertir una antiga Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) en un museu i laboratori científic per a activitats pedagògiques. L'espai s'ha dissenyat per explicar processos com la filtració, la cloració i els tractaments per potabilitzar l'aigua i s'equiparà una zona d'experiments on posar-ho en pràctica. Els tallers divulgatius s'adaptaran al nivell d'aprenentatge i currículum acadèmic dels estudiants. Ara l'antiga ETAP es pot visitar i inclou una senzilla presa de mostres i analítiques en l'antic laboratori de l'estació però el nou espai, que entrarà en servei el curs vinent, permetrà complementar les visites a l'ETAP, a la Depuradora d'Aigües Residuals o als dipòsits de subministrament.

La proposta pedagògica d'Aigües de Reus convoca anualment un miler d'estudiants i ofereix les visites a les estacions també l'Espai Aigua, una exposició audiovisual guiada sobre la importància de l'aigua al planeta, adreçada als alumnes de cicle superior de Primària i ESO. També s'ha incorporat recentment un taller itinerant a les escoles, 'Els carrers de l'aigua', on descobrir com arriba l'aigua a les llars a través del sistema de canonades. Totes aquestes activitats són gratuïtes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: