Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ciència familiar a la Pobla de Mafumet

El taller virtual 'Repte Experimenta' s’emmarca en la 25a Setmana de la Ciència i tindrà lloc de manera online el divendres 20 de novembre, a les 19h

Imatge de l’edició 2019 de la Setmana de la Ciència a la Pobla Imatge de l’edició 2019 de la Setmana de la Ciència a la Pobla AJUNTAMENT DE LA POBLA DE MAFUMET
Ciència Redacció Infocamp
Dimecres, 18 Novembre 2020 10:27

La 25a Setmana de la Ciència s'adapta al context actual. Les conferències i tallers presencials han estat substituïts majoritàriament per activitats a distància, amb seguiment a través d’Internet. Aquest és el cas de la Pobla de Mafumet, que acollirà el taller gratuït 'Repte Experimenta', organitzat per la Unitat de Comciència de la URV i que els inscrits podran seguir online. Aquest taller donarà inici a les 19.00 hores i cal inscripció prèvia, a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Els participants d’aquest taller online gaudiran de fins a cinc experiments pensats per a tota la família, com ara inflar un globus sense tocar-lo, apagar unes espelmes sense bufar o descobrir quantes gotes d’aigua caben en una moneda de 20 cèntims d’euro. Es tracta, doncs, d’una aproximació pràctica a la ciència per a grans i petits, en una activitat que anirà a càrrec d’Eva Pocurull, investigadora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV i de Bàrbara Vastenavond, del Departament d’Enginyeria Química de la URV. Ambdues són, també, membres del programa Repte Experimenta.

'El Repte Experimenta'

El 'Repte Experimenta' és un programa que, al llarg de l’any, ofereix a les escoles 4 sessions de 2 hores de durada (a les seves instal·lacions o en remot), utilitzant l’experimentació per apropar els alumnes al mètode científic. Ajudats per padrins científics, cada equip de 4 estudiants descobreix el fonament científic del seu experiment i el posa en marxa.

Però el 'Repte Experimenta' va més enllà. El seu objectiu final és fer de motor per despertar vocacions científiques en els més petits i joves. Per això el programa es complementa amb els tallers 'Experimenta', 'Experimenta en xarxa' i la fira 'Experimenta'.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa organitzada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, que compta amb la col·laboració d’una àmplia representació d’universitats i centres de divulgació i recerca de Catalunya, entre els quals la URV. Aquesta, a través de l’Antena del Coneixement del seu Campus Extens, ha programat un seguit d’actes presencials i virtuals al territori, entre els quals el taller que tindrà lloc a la Pobla de Mafumet aquest proper divendres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: