Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Jaume Marcé rep el III Premi d’Investigació Dr. Saladié-Roig

Jaume Marcé va guanyar el premi amb el treball 'Alimentació i treball en un hospital de camí. L’hospital de l’infant Pere a finals del segle XIV'

El Dr. Josep M. Saladié-Roig amb el guardonat, Jaume Marcé El Dr. Josep M. Saladié-Roig amb el guardonat, Jaume Marcé IRCVM - UB
Ciència Redacció Infocamp
Diumenge, 01 Març 2020 14:24

El passat 25 de febrer va tenir lloc l’acte oficial de lliurament del III Premi d’Investigació Dr. Saladié-Roig, que va guanyar Jaume Marcé amb el treball 'Alimentació i treball en un hospital de camí. L’hospital de l’infant Pere a finals del segle XIV'. L’acte es va celebrar a l’Aula Capella de la Facultat de Filologia, de la Universitat de Barcelona, on es va presentar també la nova edició d’aquest certamen convocat per l'Institut de Recerca en Cultures Medievals de la Universitat de Barcelona, l'IRCVM, que duu el nom del veí de l’Hospitalet de l’Infant Josep Maria Saladié (impulsor i benefactor del premi) i que té com a objectiu de fomentar els treballs de recerca sobre la història de l’Hospitalet de l’Infant i dels seus encontorns immediats.

El guardonat

Jaume Marcé és un doctorand per la Universitat de Barcelona sota la direcció i tutela del Dr. Daniel Piñol, del Dr. Antoni Conejo i del Dr. Nikolas Jaspert, de la Universitat de Heidelberg. La seva tesi doctoral se centra en l'estudi del finançament, la gestió i l'evolució patrimonial de l'hospital de la Santa Creu de Barcelona durant el segle XV. Seguint la línia de la seva tesi, els seus interessos giren entorn l'estudi dels centres assistencials durant la baixa edat mitjana i la documentació que aquests van produir, amb especial interès en els seus corpus normatius, els seus protocols notarials i els seus llibres de comptabilitat.

Així mateix, Marcé forma part dels projectes 'SCRIBA' i 'NotCat', ambdós dirigits pel Dr. Daniel Piñol i centrats en l'estudi de l'activitat i l'evolució de la institució notarial durant l'edat mitjana. Així mateix, també ha col·laborat de forma activa en els congressos dirigits pel Dr. Antoni Conejo, coneguts com 'Abrils de l'hospital', els quals des dels darrers anys han estat el lloc de trobada d'investigadors especialitzats en el món de l'assistència i de les institucions hospitalàries.

A més, Jaume Marcé és el president d'ARDIT (Associació de Recerca Interdisciplinar en Cultures Medievals), una associació formada per alumnes de tercer cicle i vinculada a l'IRCVM. Aquesta pretén ser un espai d'intercanvi de sinergies entre joves medievalistes, tant a nivell local com internacional, des de la qual s'organitzen congressos, seminaris i sessions de formació destinades als propis estudiants de la Universitat Barcelona i que són, alhora, una plataforma de contacte amb altres estudiants -també medievalistes- de la resta del món.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: