Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La cuina i les matemàtiques, punts d’interès a la Setmana de la Ciència a la Pobla de Mafumet

Els tallers 'Química a la cuina' (13 de novembre) i 'La Geometria de les coses' (15 de novembre), són gratuïts i requereixen d’inscripció prèvia

Imatge d'arxiu d'un taller d'una edició anterior de la Setmana de la Ciència Imatge d'arxiu d'un taller d'una edició anterior de la Setmana de la Ciència ARXIU / INFOCAMP
Ciència Redacció Infocamp
Dimarts, 05 Novembre 2019 07:14

La divulgació científica aterra a La Pobla i ho fa en el marc de la 24a Setmana de la Ciència, que tindrà lloc del 8 al 17 de novembre. En el cas de La Pobla, el Casal Cultural acollirà dos tallers gratuïts, organitzats per la Unitat de Comciència de la URV. Ambdós tallers donaran inici a les 18 hores i cal inscripció prèvia, a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o trucant al telèfon 605 87 41 66.

'Química a la cuina'

El primer d’aquests tallers, titulat 'Química a la cuina', tindrà lloc el 13 de novembre i anirà a càrrec de Carme Aguilar, professora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV. El públic assistent -ha de ser major de 13 anys- a aquest taller coneixerà què succeeix a la cuina des d'un punt de vista químic. A través d'alguns exemples concrets, s'analitzarà les reaccions que tenen lloc en alguns processos que es duen a terme a l'hora d'elaborar receptes concretes.

Es respondrà a qüestions com ara què és l'esferificació o les emulsions i com es poden dur a terme a la cuina. També es parlarà d'alguns aparells que han entrat en aquestes cuines, com ara un liofilitzador i quina funció tenen. Tot plegat, servirà per exposar el concepte de “cuina molecular” o “gastronomia molecular”, que consisteix en l’aplicació del coneixement científic a l’art de preparar millors aliments.

'La Geometria de les coses'

D’altra banda, el 15 de novembre tindrà lloc el segon dels tallers previstos a La Pobla de Mafumet, en el marc de la Setmana de la Ciència. Aquesta segona activitat portarà per títol 'La Geometria de les coses', i anirà a càrrec de Gerard Fortuny, professor del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV. En aquest cas, el taller s’adreça a persones majors de 9 anys, i tindrà per objectiu acostar diversos temes de matemàtiques a la vida quotidiana, posant especial atenció en aspectes bàsics de la geometria, però no de manera exclusiva. L'objectiu és que, en acabar la xerrada, hi hagi la necessitat d’aprofundir en el coneixement de les matemàtiques en general.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa organitzada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, que compta amb la col·laboració d’una àmplia representació d’universitats i centres de divulgació i recerca de Catalunya, entre els quals la URV. Aquesta, a través de l’Antena del Coneixement del seu Campus Extens, ha programat un seguit d’actes al territori, entre els quals els dos tallers que tindran lloc, el 13 i 15 de novembre, a la Pobla de Mafumet.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: