Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comença a Reus un cicle de xerrades per apropar la ciència a la societat

El tercer dijous de cada mes el Cafè Teatre del Centre de Lectura acull 'Divulga al Centre', unes tertúlies científiques en què investigadors i investigadores explicaran conceptes bàsics de la seva feina

El Restaurant braseria Cafè Teatre del Centre de Lectura de Reus acull aquest dijous la primera xerrada del cicle 'Divulga al Centre' El Restaurant braseria Cafè Teatre del Centre de Lectura de Reus acull aquest dijous la primera xerrada del cicle 'Divulga al Centre' ARXIU / INFOCAMP
Ciència Redacció Infocamp
Dijous, 24 Octubre 2019 07:08

Nous punts de vista sobre l’Alzheimer, la relació que té amb la diabetis, i quines futures teràpies pot tenir és l’objectiu de la conferència 'Històries de la desmemòria: bussejant a través del nostre cervell', que el bioquímic i divulgador Jaume Folch López farà demà dijous 24 d’octubre a les 19 h al Restaurant braseria Cafè Teatre del Centre de Lectura de Reus. Aquesta és la primera de les xerrades que conformen el cicle 'Divulga al Centre', que cada tercer dijous de mes tindran lloc a aquest local del Centre de Reus amb el format de cafè científic.

Aquest tipus de tertúlies les organitza l’Associació de Divulgació Científica al Camp de Tarragona (DivulgaTGN) des de fa un any al Cafè la Cantonada de Tarragona amb molt bona acceptació i ara s’expandeix fins a Reus amb la col·laboració del Centre de Lectura i de l’Escola Oberta de Salut Dr. Frias.

DivulgaTGN és una entitat associativa sense ànim de lucre i caràcter inclusiu i integrador que té per objectiu treure la ciència dels laboratoris i apropar-la a tota la ciutadania per tal de fomentar l’interès i conscienciar del seu impacte social i econòmic a través del foment i organització de diferents activitats.

L'entitat està formada per investigadors i investigadores involucrats en els centres de recerca i institucions del nostre territori com la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), l’Hospital Joan XXIII o l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Però també és oberta a totes aquelles persones interessades en tenir un coneixement actualitzat de la ciència i dels darrers avenços en investigació.

DivulgaTGN es va posar en marxa l’any 2018 i algunes de les seves activitats més destacades han estat la coordinació del Festival Pint of Science a Tarragona i Reus, la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, les xerrades “Divulga a La Cantonada” tots els primers dimarts de cada mes al Cafè La Cantonada de Tarragona o la recent posada en marxa del programa 'Ones de Ciència' a Ràdio Cambrils.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: