Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La 2 estrena el documental 'Des-extinción' protagonitzat per Eudald Carbonell i l’actriu còmica Patricia Sornosa

S’emet dimarts 17 de setembre a les 22h i tracta d'un viatge als confins de la Terra per trobar respostes sobre la possibilitat de reviure espècies extintes

Eudald Carbonell, el segon per la dreta, al ;useu del Mamut, a Yakustk, Sibèria Eudald Carbonell, el segon per la dreta, al ;useu del Mamut, a Yakustk, Sibèria TURKANA FILMS
Ciència Redacció Infocamp
Dilluns, 16 Setembre 2019 08:24

El jaciment neandertal Abric Romaní, ubicat a Capellades (Anoia) va acollir a l’agost la preestrena del documental 'Des-extinción', coprotagonitzat per Eudald Carbonell, investigador de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), codirector del Proyecto Atapuerca i catedràtic de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili (URV), i l’actriu còmica i coneguda monologuista Patricia Somosa. Un mes després, arriba l’estrena per La 2 de TVE, dimarts 17 de setembre a les 22 h.

'Des-extinción' és una coproducció de Turkana Films amb TVE i compta amb els ajuts de la FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología) i de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). A més dels dos protagonistes hi prenen part Francesc Gascó, paleontòleg especialista en dinosaures; Xavier Delclós, expert en ambre; José Luis Alabart, bioquímic; Semyon Grigoriev i Robert Markov, director i paleogenetista respectivament del Museu del Mamut de Yakutsk (Rússia); Eduardo Cerdá, director de Paleolítico Vivo; Fernando Cerdá, president de la Associació del Bisó Europeu a Espanya i Carles Lalueza-Fox, paleogenetista de Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.

Sinopsi

La Des-extinció, el somni de ressuscitar espècies desaparegudes, neix al segle XVIII de la mà de la paleontologia. Avui els avenços científics fan pensar que ho tenim a tocar i tot veient Jurassic Park ens preguntem què s'amaga darrera la possibilitat de reviure espècies extintes. La Patricia Sornosa i l'Eudald Carbonell fan un viatge extraordinari que els porta als confins de la Terra per tal de trobar la resposta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: