Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Institut Català d’Arqueologia Clàssica investigarà la vil·la romana de Mas dels Frares a Constantí

El projecte és possible gràcies a un conveni signat amb la DO Catalunya, la qual aportarà 23.000 euros a la investigació

La investigació serà possible gràcies a un conveni entre la DO Catalunya i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica La investigació serà possible gràcies a un conveni entre la DO Catalunya i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica DO CATALUNYA
Ciència Redacció Infocamp
Dimecres, 26 Juny 2019 18:33

El Consell Regulador de la DO Catalunya i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) han signat, aquest dimecres 26 de juny, un conveni de col·laboració que farà possible la investigació del jaciment arqueològic de la vil·la romana del celler Mas dels Frares, a Constantí. El projecte, que estarà dirigit pel Dr. Josep Maria Macias Solé, de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, preveu treballs d’arqueologia experimental en base a un possible centre d’explotació vinícola d’època romana. El treball de recerca serà vinculat amb les activitats formatives del Celler experimental del Mas dels Frares, ubicat al costat del jaciment i propietat de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Així, en breu s’iniciarà una campanya de prospeccions geofísiques en el jaciment i tres excavacions arqueològiques en el sector oriental de la vil·la. Els resultats d'aquests treballs han de permetre desenvolupar activitats d'anàlisi del jaciment, difusió científica i de difusió o socialització del coneixement.

La DO Catalunya aportarà 23.000 euros per a la investigació

Per tal que aquesta investigació sigui possible, la DO Catalunya farà una aportació de més de 23.000 euros en quatre anys. Un dels trets més destacables de l’elaboració de vi a Catalunya és, precisament, la seva llarga tradició, des de que fenicis i romans van arribar a les costes catalanes. Aquesta investigació pot aportar nous testimonis històrics d’aquesta mil·lenària tradició.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: