Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrenca el Festival ‘Pint of Science’ amb un total de 68 xerrades organitzades

Des d’aquest dilluns 20 de maig i fins al pròxim dimecres 22, l’esdeveniment es viurà a set bars de Tarragona i Reus

El 'Pint of Science' es basa en xerrades científicques en l'ambient distès d'un bar El 'Pint of Science' es basa en xerrades científicques en l'ambient distès d'un bar CEDIDA
Ciència Redacció Infocamp
Dilluns, 20 Mai 2019 17:54

Una autèntica marató de divulgació científica que durant tres dies omplirà set bars de Tarragona i Reus dona el tret de sortida aquest dilluns, 20 de maig, a les 19:30 h. Es tracta del Festival Internacional de Divulgació Científica ‘Pint of Science’, en el marc del qual un total de 31 dones i 37 homes que fan recerca al territori parlaran sobre les seves investigacions en l’ambient distès del bar. L’esdeveniment se celebrarà de forma simultània a 73 ciutats de l’Estat espanyol amb l’objectiu d’apropar la ciència a la ciutadania en les seves diferents vessants. En total s’han organitzat 68 xerrades als set bars participants de Tarragona i Reus.

El format innovador del festival ‘Pint of Science’ permet als assistents aporpar-se a temes científics diversos establint un diàleg amb els investigadors, alhora que es plantegen dubtes i es generen debats. L’oferta divulgativa serà diferent en cadascun dels set bars amb temes que aniran des dels orígens de la humanitat, la química, la filosofia i les matemàtiques fins a la gastrociència, l’anatomia, la salut o la nanociència. D’aquesta manera, en un ambient distès i amb un to informal, la proposta permet obtenir la complicitat del públic alhora es generen qüestions diverses. En un ambient de proximitat, aquestes converses permeten despertar l’interès per la ciència.

En aquesta edició de ‘Pint of Science’ participen investigadors i investigadores que estan desenvolupant la seva recerca en hospitals, associacions científiques, centres i instituts de recerca del territori i a la Universitat Rovira i Virgili, entre d’altres. Totes les persones implicades en el festival, tant els investigadors com l’equip organitzador, així com els bars que hi participen, ho han fet de forma altruista i voluntària, amb el suport de les empreses i entitats patrocinadores i col·laboradores.

Reus se suma a la iniciativa després de l’èxit a Tarragona

A Tarragona i a Reus aquesta activitat la coordina l’Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona (@DivulgaTGN), que l’any passat va impulsar aquesta iniciativa per primer cop a Tarragona, on més de 1.000 persones van passar pels tres bars que van formar-hi part. L’èxit de la convocatòria va animar l’organització a ampliar el nombre de locals que acullen les xerrades i a incorporar, per primer cop, a Reus.

A Tarragona participen els bars La Cantonada, Highland, Tòtem Cafè i El Cau i a Reus les xerrades es faran al Cafè Teatre Bartrina, l’Espai Prioral i The Green Dog Cafè. L’entrada a tots els bars és gratuïta i hi pot assistir tot tipus de públic. A més, l’organització del festival ha apostat des del principi per a que cada edició tingui un caràcter inclusiu, i per aquest motiu algunes de les xerrades estan traduïdes al llenguatge de signes. Igualment, la informació sobre l’esdeveniment es pot ampliar a traves del seu web.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: