Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus acull per primer cop el festival internacional de divulgació científica ‘Pint of Science’

Aquesta iniciativa se celebra simultàniament a 73 ciutats espanyoles i 24 països de tot el món, entre els dies 20 i 22 de maig

L'edició del festival 'Pint of Science' d'enguany se celebrarà també a alguns bars de Reus L'edició del festival 'Pint of Science' d'enguany se celebrarà també a alguns bars de Reus CEDIDA
Ciència Redacció Infocamp
Divendres, 17 Mai 2019 17:17

El festival de divulgació científica 'Pint of Science' aterra a Reus. La capital del Baix Camp passa a formar part del mapa de les 73 ciutats de l’estat Espanyol que portaran la ciència als bars del 20 al 22 de maig. La iniciativa està coordinada per l’Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona (@DivulgaTGN), que l’any passat va impulsar aquesta iniciativa a Tarragona, on van assistir més de 1.000 persones i que enguany amplia el nombre de bars. En total, 31 dones i 37 homes que fan recerca al territori en diferents àmbits i nivells protagonitzaran aquestes xerrades divulgatives que es faran durant els tres dies i de forma simultània als bars tarragonins La Cantonada, Highland, Tòtem Cafè i El Cau (Tarragona) i als establiments reusencs de l’Espai Prioral, el Cafè Teatre Bartrina i The Green Dog Cafè (Reus), a partir de les 19:30 h.

L’objectiu del festival Pint of Science és apropar la ciència a la ciutadania en les seves diferents vessants, i fer-ho en l’ambient relaxat i distès d’un bar. Es tracta propiciar que els assistents tinguin l’oportunitat d’establir un diàleg amb els investigadors, plantejar dubtes o generar debat. L’oferta divulgativa de cada bar se centrarà en una àrea temàtica diferent: es parlarà des dels orígens de la humanitat, química, filosofia, matemàtiques, gastrociència, anatomia, salut o nanociència. En total s’han organitzat 68 xerrades concentrades en les tres tardes als quatre bars des Tarragona i els tres de Reus.

Totes les intervencions conviden a descobrir curiositats científiques, saber què s’està investigant a prop nostre i amb quin objectiu, i també a despertar interès per la ciència en un ambient de proximitat. L’entrada a tots els bars és gratuïta i hi pot assistir tot tipus de públic.

En aquesta edició de Pint of Science participen investigadors i investigadores que estan desenvolupant la seva recerca en hospitals, associacions científiques, centres i instituts de recerca del territori i a la Universitat Rovira i Virgili, entre d’altres. Totes les persones implicades en el festival, tant els investigadors com l’equip organitzador, així com els bars que hi participen, ho han fet de forma altruista i voluntària, amb el suport de les empreses i entitats patrocinadores i col·laboradores.

L’organització del festival ha apostat des del principi per a que cada edició tingui un caràcter inclusiu, i per aquest motiu algunes de les xerrades estan traduïdes al llenguatge de signes. Tota la informació sobre les xerrades es pot consultar a través del web del festival www.pintofscience.es i també es pot seguir per les xarxes amb els hashtags #Pint19TGN i #Pint19REU.

Un festival a tot el món

El Pint of Science 2019 se celebra simultàniament a 73 ciutats de l’estat Espanyol, 17 més que en l’edició anterior, i també se celebrarà en les mateixes dates a més de 400 ciutats de 24 països dels cinc continents.

El festival va néixer el maig del 2013 a l’Imperial College de Londres, de la mà dels investigadors Michael Mostkin i Praveen Paul. La idea de seguida es va replicar a altres països fins que l’any 2015 es va celebrar la 1a edició de ‘Pint of Science’ a l’Estat espanyol. L’esdeveniment va comptar amb la participació de 136 investigadors com a ponents en 25 bars de 8 ciutats. Des de llavors el festival no ha deixat de créixer.

A Tarragona i Reus la coordinació del festival ha anat a càrrec de l’Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona (@DivulgaTGN) i hi ha col·laborat institucions, entitats i empreses que patrocinen el festival. Aquesta entitat sense ànim de lucre té l’objectiu d’apropar la ciència a la ciutadania a través de l’organització d’activitats de divulgació. L’entitat l’integren persones involucrades en centres de recerca i institucions del territori que impulsen aquest tipus d’iniciatives per fomentar l’interès per la ciència.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: