Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una prestigiosa publicació científica recull el mètode de Repsol per avaluar la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona

La metodologia utilitzada obté el reconeixement de la comunitat científica internacional només un any després d’haver-se posat en marxa.

La nova metodologia d’avaluació dels components volàtils de l’aire utilitzada per Repsol obté el primer reconeixement de la comunitat científica internacional La nova metodologia d’avaluació dels components volàtils de l’aire utilitzada per Repsol obté el primer reconeixement de la comunitat científica internacional CEDIDA
Ciència Redacció Infocamp
Dimecres, 27 Febrer 2019 18:47

La prestigiosa publicació científica Science of the Total Environment ha publicat l’article acadèmic Mostreig passiu de compostos orgànics volàtils en atmosferes industrials: determinacions i aplicació de la taxa d’absorció, que descriu el mètode innovador utilitzat per Repsol a l’hora d’avaluar la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona. La nova metodologia d’avaluació dels components volàtils de l’aire utilitzada per Repsol obté d’aquesta manera el primer reconeixement de la comunitat científica internacional només un any després d’haver-se posat en marxa.

L’article, signat per Laura Venecillos, Enedina Espallargas, Román Allo, Rosa Maria Marcè i Francesc Borrull, catedràtic de Química Analítica de la Universitat Rovira i Virgili i professor adscrit a EURECAT-CTQ, que ha dirigit el treball, descriu la implementació d’aquest mètode innovador, basat en mostres passives per a la monitorització de compostos orgànics volàtils (COV) en ambients industrials. Segons l’estudi científic el mètode proporciona “dades úniques per a la qualitat de l’;aire industrial i proporciona informació sobre quins VOC estan presents” i en quines concentracions es troben.

Repsol va impulsar aquest nou mètode d’avaluació de la qualitat de l’aire amb l’objectiu de tenir monitoritzades totes les emissions de components orgànics volàtils. En total, l’estudi recull dades sobre 53 COV. De fet, l’estudi impulsat per la companyia, aprofundeix en el coneixement de nivells de COV que ni tan sols estan subjectes a normativa i, per tant, no han estat objecte fins ara d’estudis tan intensius.

La tècnica basada en el mostreig passiu ha obtingut molt bons resultats, permetent avaluar l’aire tan els perímetres de les plantes de Repsol, com les poblacions de Constantí, El Morell i la Pobla de Mafumet, a més de prendre mostres també de Prades i Barcelona.

L’estudi i millora de la qualitat de l’aire és l’objectiu principal de l’informe- observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona impulsat per Repsol en el darrer any. La voluntat de la companyia és liderar des del punt de vista científic i acadèmic el coneixement de tots els components orgànics volàtils i poder planificar d’aquesta manera totes les accions de millora de control de les emissions, malgrat estiguin per sota del límits establerts per les administracions.

Science of the Total Environment és una revista multidisciplinar internacional que publica investigacions originals sobre el medi ambient i la seva relació amb la humanitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: