Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Falset celebra el Dia Internacional de la Nena i la Dona a la Ciència amb una xerrada sobre la proteïna d'insecte

La conferència a càrrec de la Dra. Anna Maria Ardèvol Grau, investigadora de la URV, tindrà lloc aquest dijous 14 de febrer, a les 18:30h, a la Biblioteca Pública Salvador Estrem i Fa

Imatge d'arxiu d'una xerrada a la Biblioteca Pública Salvador Estrem i Fa de Falset Imatge d'arxiu d'una xerrada a la Biblioteca Pública Salvador Estrem i Fa de Falset ARXIU / INFOCAMP
Ciència Redacció Infocamp
Dijous, 14 Febrer 2019 08:20

L'Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona organitza la xerrada 'La proteïna d'insecte és el nostre futur?', que anirà a càrrec de la Dra. Anna Maria Ardèvol Grau, investigadora del Departament de Bioqúimica i Biotecnologia de la URV. La conferència, que es fa en el marc dels actes programats amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, que es commemora l'11 de febrer, tindrà lloc aquest dijous 14 de febrer, a les 18:30h, a la Biblioteca Pública Salvador Estrem i Fa de Falset.

Cada cop som més gent al planeta i ens resulta més difícil disposar de proteïna de bona qualitat biològica per al consum humà. Per aquest motiu, cal trobar noves fonts de proteïna adequades i que siguin respectuoses pel medi ambient. I els insectes podrien ser la resposta. Aquestes són reflexions i arguments que exposarà avui la Dra. Anna Maria Ardèvol Grau a la coferència, en la que parlarà de noves dietes amb la incorporació d'una nova font de proteïna: la dels insectes.

11 de febrer, Dia Internacional de la Nena i la Dona a la Ciència

Només el 25% de les alumnes de carreres tècniques són dones. Cada cop es parla més de que calen referents perquè les joves vegin que l'enginyeria o les ciències són una opció per a elles, i promoure les vocacions científiques i tecnològiques entre elles ha esdevingut una prioritat per a la comunitat internacional.

Així, el 2015 l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. L'objectiu és arribar a "aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les nenes, i més per aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i les nenes".

Per tal de portar a terme accions en el marc d'aquesta diada a nivell estatal, un grup de científiques i docents han posat en marxa la iniciativa "11 de febrer". Proposen realitzar activitats que "ajudin a visibilitzar el treball de les científiques, a crear rols femenins en els àmbits de la ciència i l'enginyeria i que promoguin pràctiques que afavoreixin la igualtat de gènere en l'àmbit científic". Així, hi ha accions programades a centres educatius, biblioteques, centres culturals, etc. 

En col·laboració amb l’Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona DivulgaTGN , diverses biblioteques programen activitats durant la primera quinzena de febrer i es podà disposar d’un lot de llibres 'Dones i ciència' a totes les biblioteques de la demarcació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: