Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La First Lego League Tarragona-Reus reunirà gairebé 500 futurs científics

Un total de 24 escoles participaran a l'esdeveniment que se celebra, aquest dissabte 2 de febrer, i que té com a repte l'exploració espacial

Participants a l'edició 2018 de la First Lego League Participants a l'edició 2018 de la First Lego League URV
Ciència Redacció Infocamp
Dilluns, 28 Gener 2019 19:12

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) organitza la vuitena edició de la FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) LEGO League, que enguany se celebrarà el 2 de febrer, a partir de les 9 del mati, al Palau de Congressos de Tarragona. Comptarà amb la participació de 30 equips procedents de 24 escoles diferents de la demarcació. Un total de 300 joves de 10 a 16 anys competiran a la FLL senior i uns altres 130 de 6 a 9 anys ho faran a la FLL Junior, assolint un nou rècord de participació.

La First Lego League (FLL) és un esdeveniment al qual s’espera l’assistència de 1.300 persones entre participants, familiars i voluntaris, on la ciència i la diversió seran les protagonistes. Promou els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora entre nens i joves de 6 a 16 anys i els permet descobrir la diversió i l’emoció en la ciència i la tecnologia. Els participants hauran de pensar i resoldre problemes reals amb una investigació científica i, a banda, fer proves amb l’ús d’un robot construït i programat per ells mateixos.

Amb l’objectiu de que es converteixi en un esdeveniment territorial, la seu és s’alterna entre les ciutats de Tarragona i Reus gràcies a un acord entre els dos ajuntaments. A aquestes dues administracions s’hi suma també el suport de la Diputació de Tarragona, la URV, l’empresa LEAR Corporation i la Fundació Reddis. Tots plegats fan possible que la FLL sigui l’acte més massiu fomentant vocacions científiques i tecnològiques de la demarcació.

El repte d’aquesta edició: l’exploració espacial

En el repte de l’edició d’enguany de la First Lego, denominat “INTO ORBIT”, joves d’entre 10 i 16 anys aprendran tot sobre les dificultats tecnològiques a l’espai, quines són les limitacions del cos humà i, fins i tot, quines conseqüències socials pot tenir l’exploració espacial.

Un any més, els nens i nenes d’entre 6 i 9 any també tenen el seu espai a la FLL. La Junior First Lego League pretén que més de 130 nens, d‘escoles diferents i repartits en 22 equips busquin solucions a través del repte Mission Moon Què hem de tenir en compte per poder fer una bona exploració espacial? Aquests joves ho descobriran i ens ho explicaran. Els més petits resolen el desafiament amb el disseny d’una maqueta LEGO i un pòster il·lustratiu que mostra tot el que han après.

La majoria dels equips participants a la FLL Reus-Tarragona ja han superat una fase prèvia, les anomenades MicroFLL. Es tracta de tornejos interns que s‘organitzen a les pròpies escoles quan aquestes tenen més equips dels que participaran al campionat provincial. Per aquesta edició, set escoles han organitzat una MicroFLL entre desembre i gener per tal escollir els equips que els representaran el proper 2 de febrer. Si es tenen en compte tots els joves que han participat en aquesta fase prèvia, en total participen en aquesta edició 1.200 joves de les comarques de Tarragona.

La First Lego League s’estructura en tornejos classificatoris i fases finals. A Espanya hi ha desafiaments en diferents ciutats, un d’ells serà el que es celebrarà a Reus, i els millors participants de cada ciutat es guanyaran un lloc per la Gran Final de la First Lego League (FLL) Espanya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: