Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Presenten a Tarragona les tesis del Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana

Els dies 17 i 18 de setembre es defenses 22 treballs dels quals 12 pertanyen a alumnes que han cursat aquest ensenyament a la URV-IPHES

Els estudiants del Màster Erasmus Mundus tenen l'oportunitat de participar en excavacions de primer ordre mundial com les que es realitzen a l'Abric Romaní, Capellades Els estudiants del Màster Erasmus Mundus tenen l'oportunitat de participar en excavacions de primer ordre mundial com les que es realitzen a l'Abric Romaní, Capellades IPHES
Ciència Redacció Infocamp
Diumenge, 16 Setembre 2018 01:34

Un grup de 12 estudiants que han cursat el Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana, que s'imparteix a la Rovira i Virgili (URV) gràcies a la recerca de projecció internacional que desenvolupa l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), presenten públicament les seves tesis els dies 17 i 18 de setembre a Tarragona, en aquest centre de recerca, ubicat al campus Sescelades. Els alumnes de la URV defensaran els seus treballs juntament amb altres estudiants, 10 més, del Muséum National d'Histoire Naturelle (MNHN) de Paris, de la Universitat de Ferrara (Itàlia) i de l’Instituto Politécnico de Tomar (Portugal). Enguany es compleixen 13 anys de la defensa de les primeres tesis d’aquest màster. En aquesta ocasió, els estudiants provenen d’Espanya, França, Itàlia, Xile, Etiòpia, Macedònia, Marroc i Algèria.

Entre els temes objecte d’estudi hi ha la tafonomia dels jaciments de la Gran Dolina i de la Cueva del Mirador, ambdós a Atapuerca (Burgos), i del Camp dels Ninots (Caldes de Malavella); la zooarqueologia i l’anàlisi espacial de l’Abric Romaní (Capellades), la indústria lítica de Sanzako (Tanzània), l’evolució del cervell en els humans, la paleoecologia dels jaciments d’Orce (Granada), les matèries primes a la Balma de la Griera (Calafell), l’estudi de les restes vegetals a Tigray (Etiòpia) i Araucania (Xile), i l’aprofitament de les plantes pels grups de caçadors i recol·lectors.

El Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana s’efectua en partenariat amb altres institucions europees, concretament la Universita' degli Studi di Ferrara (Itàlia), el Muséum National d'Histoire Naturelle (MNHN) (París, França), i l’Instituto Politécnico de Tomar (Portugal).

Internacionalització

Les primeres tesis d'aquest màster es van llegir el 2006 i 183 treballs d'investigació s'han acabat fins ara a Tarragona, molts dels quals tenen com a base diferents projectes en els quals hi participa l'IPHES, en la línia d'aquest centre d'unir la docència amb la recerca, el treball de camp i la socialització.

Precisament, el Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana es va començar a impartir a la URV el curs 2004-2005, gràcies a la investigació que es realitza a l'IPHES, que pren part en els principals projectes mundials en el seu àmbit. L’any 2015, la Comissió Europea va renovar aquesta oferta acadèmica dins del nou programa Erasmus+ per a tres anys més, el que permet gaudir encara de la garantia i qualitat que representa formar part d’un reconeixement d’aquestes característiques per a la captació d'alumnat i per a la internacionalització de la URV.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: