Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-ral acull la Jornada sobre els caçadors recol·lectors de les Muntanyes de Prades

Serà aquest diumenge 10 de juny per donar a conèixer la recerca que fa l’IPHES i es faran demostracions de producció d'eines de pedra, fabricació de projectils, pintura prehistòrica, elaboració de foc i música paleolítica

Excavacions a la Cova del Cudó , a Mont-ral (Alt Camp), en una imatge d'arxiu Excavacions a la Cova del Cudó , a Mont-ral (Alt Camp), en una imatge d'arxiu IPHES
Ciència Redacció Infocamp
Dissabte, 09 Juny 2018 10:25

El camp de futbol de Mont-ral acollirà aquest diumenge 10 de juny, de les 10:30 a les 14h, la 1a Jornada sobre els caçadors recol·lectors de les Muntanyes de Prades. Aquesta iniciativa pretén donar a conèixer la recerca científica que l'IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) desenvolupa en aquesta àrea geogràfica, en particular a la cova del Cudó de Mont-ral, on s'han localitzat restes d'ocupacions del paleolític superior, entre elles una amb una antiguitat de 31.000 anys, l'evidència més antiga coneguda al sud de Catalunya de la presència d'humans anatòmicament moderns.

Els resultats obtinguts a Mont-ral, juntament amb els que estan aportant els treballs arqueològics que el mateix institut du a terme a la Cova de les Borres (La Febró), el Molí del Salt (Vimbodí i Poblet) o la Balma de la Vall (Montblanc), confirmen les Muntanyes de Prades com un dels llocs fonamentals per l'estudi i coneixement dels grups de caçadors recol·lectors prehistòrics del paleolític superior.

La jornada consistirà en demostracions sobre els mètodes i tècniques de producció d'eines de pedra, fabricació de projectils, pintura prehistòrica, elaboració de foc i música paleolítica. També s'han programat dues activitats participatives en les quals el públic podrà pintar amb els pigments i les tècniques usades durant la prehistòria, així com practicar el tir amb propulsor i arc.

Les demostracions aniran a càrrec de l’arqueòleg Miquel Guardiola, de l'empresa Esclats-Prehistòries Didàctiques, però la jornada està coorganitzada per l'IPHES i l'Ajuntament de Mont-ral, amb la col•laboració de l'escola El Bosc, de la mateixa localitat, l'Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades, i l'empresa De Lucas SA.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: