Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tallers sobre la xocolata i ciència per als més joves a la biblioteca Xavier Amorós de Reus

Investigadores de la URV i l’ICIQ parlaran de la xocolata des de diferents àmbits de la ciència per fomentar les vocacions científiques, la primera activitat serà el 19 de gener

Imatge d'un taller del cicle 'La ciècia de la xocolata' Imatge d'un taller del cicle 'La ciècia de la xocolata' CEDIDA
Ciència Redacció Infocamp
Dijous, 18 Gener 2018 10:45

La biblioteca Xavier Amorós de Reus acull el cicle ‘La ciència de la xocolata’ que portarà diferents tallers en què es parlarà i s’experimentarà amb el cacau des de diferents disciplines científiques. Un cicle organitzat per la Unitat de comunicació de la ciència de la Universitat Rovira i Virgili i l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) amb l’objectiu de fomentar les vocacions científiques, especialment entre les noies. Aquesta iniciativa s’emmarca dins l’activitat de la biblioteca ‘Els astronautes del curiosity’ adreçada a nens i nenes que vulguin explorar l’univers del coneixement.

La primera cita serà el divendres 19 de gener a les 17.30 h amb el taller ‘La xocolata com a aliment’ on la investigadora del departament de medicina i cirurgia de la URV, Rosa maria Valls, explicarà les propietats beneficioses del cacau i quina és la xocolata més saludable. Els assistents aprendran a distingir quina és la més bona per al consum observant les seves propietats a través del tast de diferents tipus de xocolata.

Des del gener fins al juny, el tercer divendres de cada mes, s’han programat un total de sis sessions teòric-experimentals en què es parlarà dels orígens de la xocolata, l’ADN del cacau, el negoci de la xocolata, la química d’aquest aliment o els cristalls de la xocolata. El cicle vol mostrar la recerca i el coneixement que s’amaga darrere un producte quotidià com la xocolata, alhora que pretén fer valdre la tasca de les investigadores que contribueixen al progrés en termes de salut, sostenibilitat i millora del medi ambient. L’objectiu de ‘La ciència de la xocolata’ és compartir coneixements científics amb els joves que participin en els tallers per fomentar el seu interès per la ciència i la recerca, incidint en encoratjar vocacions científiques entre les noies i donant visibilitat a investigadores que fan recerca a la URV i l’ICIQ.

Aquest cicle va començar a principis de 2017 com a prova pilot a l’escola Pau Delclòs de Tarragona i s’ha obert a tots els públics després d’haver estat valorat positivament entre professors, investigadores i alumnes. D’aquesta manera, a més de Reus, també es podrà assistir als tallers a la Biblioteca Pública de Tarragona, el tercer dijous de cada mes fins al juliol.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: