Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona acollirà un congrés internacional amb els millors prehistoriadors sobre l’Àfrica

Els actes es duran a terme al Paranimf de la Universitat Rovira i Virgili

Imatge del cartell de les III Jornades de Prehistòria Africana Imatge del cartell de les III Jornades de Prehistòria Africana IPHES
Ciència Redacció Infocamp
Dilluns, 27 Març 2017 13:11

Un congrés internacional organitzat per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) reunirà a Tarragona els millors prehistoriadors sobre l’Àfrica, demà dimarts i el dimecres al Paranimf del Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. L’acte inaugural es durà a terme demà a les 9:00 h.

Les III Jornades de Prehistòria Africana volen ser un punt de trobada d'investigadors africans amb l'objectiu de compartir i difondre els resultats obtinguts amb el treball de camp i el posterior estudi al laboratori durant els últims anys. A més, també es pretén posar en comú els principals resultats obtinguts en aquest àmbit. Alhora, aquest congrés vol propiciar contactes entre científics i estudiants de diferents països i impulsar espais de recerca col•laborativa.

El nombre total de participants serà de 85 persones procedents de diferents centres de recerca i universitats nacionals i internacionals. Durant les jornades es presentaran 28 comunicacions orals i 11 pòsters. A més, cada dia la jornada començarà amb una conferència a càrrec d'experts d'importants projectes d'investigació a l'Àfrica. Així doncs, demà serà el torn de Manuel Will (University of Cambridge - UK & University of Tübingen - Alemanya) sobre "Sibudu Cave" a Sud-àfrica i el dimecres 29 per Sandrine Pratt (Muséum National d'Histoire Naturelle de París - França) sobre el "West Turkana Archaeological Project (WTAP)" i el jaciment de Lomekwi a Kenya.

Les primeres ocupacions

D’altra banda, durant les III Jornades de Prehistòria Africana es presentaran els resultats dels principals projectes de recerca que l’IPHES i altres institucions espanyoles estan desenvolupant a l’Àfrica, gran part d’ells sobre les primeres ocupacions humanes en aquest continent. A més a més, es debatran una gran quantitat de temes en relació amb la Prehistòria i l’Evolució humana durant el Plistocè i l’Holocè, és a dir, dels darrers 2’5 milions d’anys fins l’actualitat, a l’Àfrica.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: