Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El treball mèdic d'una vallenca, premi del Cirit

L'estudi ja va ser reconegut per l'Antena del Coneixement de la URV

El treball d'Elisabeth Tocado ja va tenir un reconeixement anteriorment de l'Antena del Coneixement de la URV El treball d'Elisabeth Tocado ja va tenir un reconeixement anteriorment de l'Antena del Coneixement de la URV EL PORTAL NOU
Ciència Josep Lluís Eras / El Portal Nou
Dimecres, 22 Febrer 2017 11:42

La jove Elisabeth Tocado Anglès, que va cursar el batxillerat a l'institut Jaume Huguet de Valls, ha estat guardonada amb un dels premis Cirit de recerca jove convocats pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat. El premi, amb una dotació de 750 euros, li reconeix un treball de recerca que va fer a segon de batxillerat titulat La síndrome d'Angelman. Un trosset de cel a la terra. Aquest premi té com a objectiu el foment de les vocacions científiques entre el jovent. Aquest treball ja havia estat reconegut amb el premi al millor treball de recerca convocat per l'Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili a l'Alt Camp.

La síndrome d'Angelman, que analitza el treball, és una malaltia neurogenètica que va ser descoberta l'any 1964 per Harry Angelman. Es caracteritza per un endarreriment en el desenvolupament. Aquesta síndrome es dona quan es produeix una manca de funcionament de certs gens del cromosoma 15, ja sigui per mutacions o bé, delecions per herència materna. La síndrome no s'aprecia en els nadons, sinó que es comença a fer evident quan el nadó té entre 6 i 12 mesos aproximadament, moment en el qual s'hauria d'iniciar un desenvolupament normal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: