Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alumnes de la URV creen una nova eina per avaluar el risc químic de peix i marisc

L’aplicació vol minimitzar la ingesta de contaminants químics alhora de consumir aquests aliments

Imatge de peixos, els quals l'aplicació investigarà si porten contaminants químics Imatge de peixos, els quals l'aplicació investigarà si porten contaminants químics URV
Ciència Redacció Infocamp
Dimarts, 14 Febrer 2017 10:23

El grup de recerca Tecnatox de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha desenvolupat una eina interactiva, anomenada ‘Fishchoice’ orientada a minimitzar l’exposició a contaminants químics derivats del consum de peix i marisc. Aquesta aplicació forma part d’un projecte europeu (‘Ecsafeseafood’) que té com objectiu avaluar els riscos de la ingesta d’aquests aliments, com a conseqüència de la presència de substàncies químiques.

Aquest assistent informàtic està enfocat a optimitzar la dieta personal de qualsevol individu en funció dels riscos per la ingesta de contaminants emergents, d’una banda, i dels beneficis a través dels nutrients, de l’altra. La URV, juntament amb altres 17 institucions de 10 països diferents europeus, ha dissenyat dues versions, una per a usuaris bàsics i una per a professionals de la nutrició i la salut. La web s’ha traduït a cinc idiomes, entre els quals castellà i anglès, tot i que en breu se n’aniran incorporants de nous, com el català.

El programa permet a l’usuari crear el seu menú setmanal, amb la possibilitat d’escollir entre 24 espècies de peix i marisc. Un dels avantatges respecte altres similars és que s’hi ha afegit informació específica per a dones embarassades i mares lactants, un dels grups de població més sensibles quant al possible impacte de la ingesta dietètica de contaminants químics. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: