Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls no podrà aplicar el nou IBI l'1 de gener

La raó és que no ha publicat el text íntegre de l'ordenança en el BOP de Tarragona

L'alcalde, Albert Batet, no ha assumit la hisenda local. L'alcalde, Albert Batet, no ha assumit la hisenda local. JOSEP LLUÍS ERAS.
Vida Municipal Josep Lluís Eras / El Portal Nou
Dilluns, 02 Gener 2017 08:12

L'Ajuntament de Valls no podrà aplicar l'increment de l'impost de béns immobles (IBI) a partir d'avui perquè no ha complert un dels requisits legals, com és la publicació del text íntegre de l'ordenança en el BOP de Tarragona. Segons fonts consultades del Departament de Governació de la Generalitat i dels serveis jurídics de les diputacions de Tarragona i Barcelona, aquest és un requisit indispensable per a la seva aplicació, tal com estableix l'article 17.2 de la llei reguladora de les hisendes locals (LRHL). De fet, es pot recórrer contra la publicació posterior a l'1 de gener i deixar sense efecte la modificació de l'IBI que es proposa.

Per la seva banda, el govern de Valls justifica aquesta situació acollint-se a una disposició addicional del reial decret 2/2004. Aquest autoritza els municipis que han tingut una revisió cadastral a aprovar i publicar la revisió de les ordenances fins a l'1 de març de l'exercici que s'ha d'aplicar.

En aquest cas, l'Ajuntament tampoc no el podria aplicar de manera retroactiva, ja que la llei estableix que només es pot fer a partir de la seva publicació, segons l'article 17.4 de la LRHL. Segons fonts consultades, si es publiqués el 2 de gener el consistori ja hauria de fer dos rebuts: un amb l'IBI en vigor l'1 de gener i l'altre amb el dels 364 dies restants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: