Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern de Valls manté una forta pujada de l'IBI

L'increment serà del 6%, a causa de la pujada del valor cadastral impulsada per l'Estat

L'equip de govern de Valls es va comprometre a revertir la pujada de l'IBI en les ordenances fiscals del 2018. L'equip de govern de Valls es va comprometre a revertir la pujada de l'IBI en les ordenances fiscals del 2018. JOSEP LLUÍS ERAS.
Vida Municipal Josep Lluís Eras / El Portal Nou
Dimecres, 28 Desembre 2016 08:08

L'equip de govern de CiU i ERC de Valls va ratificar ahir la seva decisió d'aplicar una forta pujada de l'impost de béns immobles (IBI) amb vista al 2017. Tota l'oposició, des del PP fins a la CUP, passant pel PSC i ICV, va lamentar l'impacte que això suposarà per als ciutadans. D'una banda, perquè des del govern de l'Estat s'ha aplicat a Valls per a l'any vinent, a través d'un decret, un increment del 6% sobre el valor cadastral de les finques. De l'altra, s'hi haurà de sumar el coeficient aprovat per l'Ajuntament, que passa del 0,96 al 0,99.

L'alcalde, Albert Batet, va defensar la decisió argumentant que Valls és un dels municipis amb una pressió més baixa d'entre els similars de la demarcació. I va tornar a mantenir la seva promesa de “revertir” l'increment aplicat pel govern de Madrid.

“El senyor Montoro ha apujat el valor cadastral perquè el senyor Batet li ho va demanar”, va retreure a l'alcalde el regidor popular, Francesc Caballero, així com la resta de grups, que van reclamar al govern que es repensés l'increment de coeficient. Per part de la CUP, Jordi Robert va reclamar a l'alcalde de quina manera tenia previst revertir aquest augment que s'aplicarà en aquestes ordenances. “Des del govern ens comprometem a revertir-ho en les ordenances de l'any vinent” –en referència a les del 2018–, va ser la resposta de Batet.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: