Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC surt en defensa de l’alcalde de l’Arboç, acusat per la CUP de negar la gravació del ple de novembre

ERC de l’Arboç està d’acord amb la proposta de la CUP d’enregistrar els plens en vídeo

Imatge del ple celebrat, el 24 de novembre, a l'Ajuntament de l'Arboç. Imatge del ple celebrat, el 24 de novembre, a l'Ajuntament de l'Arboç. CEDIDA.
Vida Municipal Marina Martínez
Divendres, 09 Desembre 2016 18:06

El grup municipal del PSC ha defensat a l’alcalde de l’Arboç, Joan Sans (PSC), davant els fets ocorreguts, en el ple municipal del 24 de novembre, en què la CUP afirmava que l’alcalde va negar l’enregistrament del plenari en vídeo. El portaveu del PSC, Alfons Ribes, ha afirmat que “es tracta d’una manipulació en què l’alcalde només va defensar un acord de ple”. Ribes ha recordat que a l’anterior plenari realitzat al setembre es va aprovar retransmetre’ls en diferit per ràdio a banda de comptar ja amb la retransmissió a través de la web. “Juntament amb aquella moció aprovada, la CUP va assegurar que aportaria un document de jurisprudència amb altres casos per ser gravats però no ens ha arribat res”, assegura el portaveu dels socialistes.

L’esmentat document era una sentència del Tribunal Suprem, del 24 de juny del 2015, en què desestimava un recurs interposat per l’Ayuntamiento de Mogán (Illes Canàries) on justificava que no es podia enregistrar una sessió plenària sense el permís del president de la corporació – o alcalde-. Es dóna la circumstància que la còpia de la sentència aportada per la CUP va arribar al secretari de l’Ajuntament de l’Arboç, el dia 25 de novembre, l’endemà de la celebració del polèmic plenari.

Quan el grup cupaire va començar la gravació en el ple de novembre, l’alcalde “va dir que no perquè defensava un acord de ple i, tot i així, posteriorment, va permetre gravar la resta del ple”, aclareix el portaveu del PSC. El principal motiu pel qual l’alcalde diu que no “és perquè defensa el que es va acordar i ell no coneix totes les lleis, ja que és impossible”, afirma Ribes referint-se a la llei de transparència i al dret de gravar qualsevol ple municipal, ja que són públics.

Esquerra, amb la CUP

Per la seva banda, el regidor del grup municipal d’ERC de l’Arboç, Carles Ribé,- també a l'oposició- es mostra d’acord amb la CUP i afirma que “al setembre es va presentar la moció en què es demanava també l’enregistrament per televisió”. Ribé recorda que “la llei recull que és un dret i, per tant, es pot fer sense problemes i sense haver de demanar autoritzacions”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: