Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern de Cambrils presenta el Pla d'Actuació Municipal 2023-2027

L'alcalde ha afirmat que aquest serà el mandat de les inversions i la recuperació urbana de Cambrils

L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, ha comparegut amb l'equip de govern a la Sala de Plens de l'Ajuntament per presentar el PAM 2023-2027 L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, ha comparegut amb l'equip de govern a la Sala de Plens de l'Ajuntament per presentar el PAM 2023-2027 AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 09 Juliol 2024 07:32

L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, acompanyat de l'equip de govern, ha presentat aquesta tarda el Pla d'Actuació Municipal 2023-2027 (PAM) i ha fet balanç del primer any de mandat. Aquest full de ruta, dividit en tres eixos, marca 9 objectius estratègics i 30 objectius operatius i preveu 116 accions.

L'alcalde ha afirmat que el Pla està en marxa des del primer dia, amb els programes electorals com a base, i que ara es presenta el document ordenat dels projectes, que indica els objectius i prioritats i es converteix en un instrument perquè la ciutadania pugui fer el seguiment de l'acompliment dels compromisos del govern.

Balanç del primer any de mandat

Alfredo Clúa ha començat la seva intervenció passant comptes de la feina feta durant el primer any de mandat, que s'ha focalitzat en els aspectes que consideraven més estratègics com el polígon, les entrades a Cambrils, l'estacionament, l'energia, el manteniment de carrers i la neteja.

Entre les actuacions ja realitzades, l'alcalde ha destacat l'aprovació inicial de l'ampliació del Polígon Belianes sud i l'inici dels tràmits per recepcionar l'existent; l'ampliació dels aparcaments dissuasius; el nou conveni amb Secomsa per invertir en més maquinària i reforçar la neteja els caps de setmana; la posada en marxa de la recollida porta a porta; l'acord amb la Generalitat per modificar un Pla Director del litoral que afectava els accessos perpendiculars al mar i al futur creixement urbanístic; el treball conjunt amb Comaigua d'un projecte pilot per a la recàrrega de l'aqüífer del Baix Camp amb aigües de la depuradora de Cambrils.

En relació a l'energia, l'alcalde ha explicat que s'està activant una licitació per fer un estudi d'estalvi d'energia per obtenir una subvenció europea per fer més eficient l'enllumenat públic. "Cambrils té un consum elèctric que puja 1,9 milions d'euros anuals, és una xifra excessiva i cal seguir fent passes cap a la sostenibilitat", ha afirmat Alfredo Clúa.

L'alcalde també ha recordat que l'Ajuntament de Cambrils enguany ha aprovat el pressupostos més alts de la seva història, amb un important increment de la partida de Serveis Socials per ampliar l'Ajut a Domicili, i ha aconseguit un milió d'euros en subvencions per projectes com la Casa de la Festa, la reforma del Mercat Municipal de la Vila o el projecte de Pau Casals i Colom.

Després del balanç inicial, l'alcalde ha desgranat els objectius i actuacions del Pla de Mandat per millorar el benestar i la qualitat de vida de la ciutadania, promocionar un ciutat més amable, segura, sostenible i verda, i impulsar el creixement econòmic.

Cambrils de les persones

El primer eix posa les persones al centre amb especial atenció als col·lectius més vulnerables. "El primer objectiu és la justícia social perquè no serem una veritable comunitat sense que reduïm les desigualtats i això es fa vetllant per l'educació, la cura de la gent gran o la dels més desafavorits" ha afirmat l'alcalde.

En aquesta línia, l'alcalde ha explicat que l'objectiu principal de la corporació és governar amb polítiques que no deixin ningú enrere i per això s'han multiplicat els programes d'ocupació: "Els resultats en matrícules i la posterior entrada d'una gran part d'estudiants en el mercat de treball ens diu que anem pel bon camí", ha assegurat.

En matèria d'educació, el batlle ha afirmat que els agradaria tenir més competències però que, malgrat aquesta mancança, l'Ajuntament participa i col·labora en tot el que els demana el sector perquè "l'educació és la clau per assolir la igualtat". Pel que fa a l'habitatge social, el govern prioritzarà el lloguer per joves i gent gran en una zona propera a la ciutat esportiva.

En l'apartat de cultura, el govern aposta per la creativitat i la pluralitat, per fer més assequibles els espectacles i convertir l'acció pública cultural en un instrument de canvi. "Volem garantir equitat i igualtat d'oportunitats, també en cultura, i ja estem incrementant la xifra d'espectadors", ha apuntat Alfredo Clúa.

Finalment, sobre el projecte del Teatre Auditori, l'alcalde ha explicat que cal adequar-lo a les noves necessitats de Cambrils i a les infraestructures existents al voltant i que l'objectiu del govern és començar les obres al final d'aquest mandat.

Cambrils per viure

El segon eix se centra en la promoció d'un entorn urbà sostenible, segur i saludable. "Volem que se'ns identifiqui per recuperar uns bons serveis públics que són molt millorables perquè havien estat molt desatesos, Hem de recuperar serveis i ampliar-los, tenir més zones verdes i espais per l'esport i el passeig, hem de millorar l'espai urbà", ha afirmat Alfredo Clúa, que s'ha compromès a "mantenir una intensa activitat de manteniment de carrers i serveis, imprescindible després de molts anys de deixadesa".

Dins d'aquest apartat, el Pla també preveu potenciar l'activitat física amb una nova xarxa de rutes saludables, la construcció del nou pavelló de Vilafortuny i la millora de les instal·lacions esportives existents; fomentar la millora dels espais de relació i cohesió amb la creació d'un parc per a joves, i l'obertura dels patis de les escoles fora de l'horari escolar.

També destaca especialment la creació de 1.000 noves places amb l'obertura de nous aparcaments dissuasius. Ja s'ha arribat a un acord per adequar el nou pàrquing de la Diagonal del Mar (al costat de la rotonda de la carretera de Montbrió) i per ampliar el de la Font Coberta amb un solar contigu a 5 minuts de la platja. A més, la setmana passada Ferrocarrils de la Generalitat va autoritzar a l'Ajuntament a utilitzar els terrenys del futur tramvia com a aparcaments mentre no comencin les obres.

En l'àmbit de la seguretat, aquest mes de juny s'han incorporat 16 nous policies com a reforços d'estiu, que han permès recuperar la patrulla de platges després de dues temporades sense aquesta servei. Cal destacar que 7 d'aquests agents es quedaran en plantilla per reforçar la seguretat i potenciant la proximitat de la policia amb la ciutadania i a les zones comercials.

Cambrils que progressa

El darrer eix té com a finalitat enfortir la competitivitat, fomentar l'ocupació, l'emprenedoria i els sectors emergents, impulsar el sector primari i facilitar l'activitat econòmica i la creació de llocs de treballs.

En el capítol del turisme, Alfredo Clúa ha apuntat que les jornades gastronòmiques fetes amb la participació del sector o les competicions esportives s'han convertit en un profitós èxit econòmic, i que les banderes blaves són la manifestació de la bona gestió. L'alcalde ha afirmat que cal seguir apostant per la qualitat i la diferenciació i oferir experiències al nou tipus de turisme que busca unes estades més participatives.

"Hem aprovat uns pressupostos que han multiplicat per 10 les partides d'inversió; l'Ajuntament sols tenia diners per mantenir els seus propis serveis. No podia invertir. No podíem consentir tenir Cambrils aturat. Les empreses cambrilenques començaven a notar la baixa presència de la inversió pública en la creació de riquesa. Això canviarà", ha assegurat l'alcalde.

Clúa també ha explicat que l'acció de govern també està al costat del sector primari perquè "no podem tenir tots els ous al mateix cistell". Per això, l'Ajuntament participa amb la Confraria en el GALP -un instrument europeu per aconseguir finançament-, i amb al sector agrícola ajudant amb l'experiència de l'EcoRegió. No es podria entendre el suport a l'economia productiva sense la col·laboració amb el col·lectiu de botiguers o l'organització d'una Fira que ha estat un exemple de capacitat organitzativa.

L'alcalde ha acabat la intervenció dient que aquest mandat serà també el de les infraestructures i l'urbanisme per fer una ciutat renovada, amable i cohesionada. Dins del pla d'inversions amb dates tancades, ja n'hi ha algunes en fase de licitació com el nou eix comercial del Mercat i d'altres en diferents estats de redacció. El proper projecte previst serà el de la Casa de la Festa.

Durant aquest mandat també veuran la llum el nou pavelló poliesportiu, la remodelació total del carrer Orquídies i els carrers Pau Casals i Colom, i amb inversions d'altres entitats es farà l'Eix Cívic, el projecte conjunt amb Mont-roig i l'Hospitalet, o el TramCamp. "Serem un ajuntament que es coneixerà per la diversitat dels projectes executats", ha conclòs Alfredo Clúa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: