Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La participació a Tarragona cau més de quatre punts a les dues del migdia respecte a les municipals del 2019

Voten menys electors a les capitals de comarca del Camp de Tarragona i de Terres de l'Ebre excepte a Gandesa

Un home diposita el seu vot en una de les meses constituïdes al Palau Firal de Tarragona Un home diposita el seu vot en una de les meses constituïdes al Palau Firal de Tarragona ARIADNA ESCODA / ACN
Vida Municipal ACN
Diumenge, 28 Mai 2023 15:24

La participació a la ciutat de Tarragona a les dues del migdia ha caigut 4,31 punts respecte a les eleccions municipals del 2019. Segons el Ministeri de l'Interior, ha votat el 31,44% del cens, el que representa 29.134 persones. Una tendència compartida a la resta de capitals de comarca de la demarcació, amb l'única excepció de Gandesa (Terra Alta), on la participació ha crescut en 1,11 punts i s'ha situat al 44,04%. La davallada més notòria s'ha registrat a Valls (Alt Camp), amb una caiguda de 5,72 punts i una participació del 32,59%, seguida de Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre), on ha votat el 35,5% d'electorat, 5,14 punts menys que el 2019. La jornada ha arrencat sense incidències al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Al conjunt de la demarcació, 583.321 persones estan cridades a votar i poden exercir el seu vot als 269 col·legis constituïts amb 1.039 meses electorals. Segons dades del Ministeri de l'Interior, fins les dues del migdia la participació s'ha situat al 34,20%, el que representa 199.527 persones. La xifra és 3,41 punts inferior que quatre anys enrere, quan ja havien votat el 37,61% del cens.

El primer avanç del percentatge de participació mostra una davallada en totes les capitals de comarca de la demarcació. Al Camp de Tarragona, s'ha registrat una baixada d'entre dos i quasi sis punts de diferència en comparació als últims comicis municipals. Després de Valls, la ciutat on s'han mobilitzat menys votants ha estat Reus (Baix Camp), on només han exercit el seu vot el 30,3% de la ciutadania. En canvi, a Montblanc (Conca de Barberà), la caiguda ha estat de dos punts amb 37,87% de votants.

La tendència de vot a la baixa és compartida a les Terres de l'Ebre però també més desigual; a banda de l'excepció de Gandesa (Terra Alta), on s'ha registrat un lleuger augment de participació respecte fa quatre anys, les urnes de les principals ciutats ebrenques han quedat més buides que al 2019 a la mateixa hora. Així, a Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre), només s'ha mobilitzat el 35,5% dels electors, mentre que a Tortosa (Baix Ebre) 8.006 votants han dipositat la seva butlleta, el que representa el 34,99% del cens (4,23 punts menys).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: