Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

SíTarragona aposta per una estratègia "transversal" per aconseguir una ciutat més neta i segura

Mar Giné proposa mesures com les campanyes de civisme, donar vida als espais públics, la recuperació d'espais abandonats o una adequada il·luminació

La candidata de SíTarragona, Mar Giné, ha presentat les propostes de seguretat i neteja La candidata de SíTarragona, Mar Giné, ha presentat les propostes de seguretat i neteja SÍTARRAGONA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 26 Mai 2023 16:46

Una de les propostes base de SíTarragona és aconseguir una ciutat més segura i millorar les condicions de totes les seves zones. Per aconseguir-ho, s’ha d’actuar de manera "transversal" i treballar des de diferents àmbits.

Passaport Ciutadà

En primer lloc, considerem fonamental reforçar el sentiment de pertinença cap a la ciutat per part dels tarragonins i tarragonines. Per aconseguir-ho, proposem realitzar campanyes per fomentar aquesta identificació amb Tarragona. Una proposta concreta és la creació d'un "Passaport Ciutadà", que oferiria avantatges a la ciutadania resident a la ciutat. Això ajudaria a generar una sensació de comunitat i a recuperar el sentiment de pertinença gradualment.

D'altra banda, “és essencial reforçar les campanyes de civisme, ja que fa molts anys que no se'n duen a terme”, lamenta la candidata de SíTarragona, Mar Giné. Considerem que és necessari educar des de les escoles i les famílies en valors cívics, i posteriorment, si cal, prendre mesures punitives contra aquelles conductes incíviques. El civisme és un pilar fonamental per a una ciutat segura i agradable per a tots els seus habitants.

Donar vida als espais públics

“Una altra acció important que defensem és la potenciació de la vigilància natural”, indica Giné. Aquesta consisteix en fomentar l'ús dels espais públics, ja que això genera automàticament autovigilància. L'Ajuntament ha de treballar per donar vida als espais públics, dinamitzar els carrers i crear un ambient urbà vibrant, ja que això implica una major presència de persones al carrer i, per tant, una disminució de conductes incíviques o delictives, ja que seran més vigilades.

Recuperar espais abandonats i millorar l'enllumenat públic

SíTarragona aposta per la recuperació dels espais abandonats, ja que aquests són sinònim de vandalisme i degradació, augmentant l'índex de criminalitat. A més, “volem assegurar una bona il·luminació a tota la ciutat”, assegura Giné. L'enllumenat públic és essencial com a element dissuasiu, i és crucial eliminar els espais foscos a la ciutat. Diverses investigacions han demostrat que una adequada il·luminació de les vies públiques pot reduir la taxa de criminalitat fins a un 35%.

“El manteniment i la neteja dels espais públics han de tenir un efecte dissuasiu a efectes de seguretat”, assegura Giné. Si les zones degradades de la ciutat es mantenen en bones condicions, disminueix l'índex de vandalisme. D’altra banda, cal reforçar la presència d'agents policials al carrer en totes les zones de Tarragona. Defensem una policia de proximitat, propera als ciutadans i amb comissaries en cada barri.

Giné, candidata de SíTarragona, afirma: "Per aconseguir una Tarragona més neta i segura, és imprescindible treballar de manera transversal des de tots els fronts esmentats. No és suficient augmentar el nombre de policies, cal implementar una estratègia integral".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: