Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Pere Vidal encapçalarà la llista de la CUP de Valls

Sota el lema "El que cal és actuar", s'aposta per militants de l'assemblea i del conjunt de l’Esquerra Independentista, així com de moviments socials i entitats

Pere Vidal encapçalarà la llista de la CUP a les eleccions municipals de Valls Pere Vidal encapçalarà la llista de la CUP a les eleccions municipals de Valls ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 29 Març 2023 22:24

La plaça de les Garrofes ha estat l'escenari aquest dimecres de la presentació de la candidatura de la CUP de Valls de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. L’equip està encapçalat per Pere Vidal - actual regidor a l’Ajuntament de Valls des del 2020 -, Mariona Montalà, Lurdes Quintero - que ja va ser regidora durant el mandat 2011-2015 -, Aida Garcia - que retorna a les posicions capdavanteres vint anys després - i Roger Gonzalez. En el conjunt de la
llista, la CUP ha apostat per persones militants de la pròpia assemblea i del conjunt de l’Esquerra Independentista, així com de moviments socials i teixit d’entitats de la ciutat.

L’acte de presentació ha començat amb la intervenció de Mariona Montalà, que forma part de la llista de la formació anticapitalista, que ha denunciat que les dinàmiques de l’actual de l’equip de govern “són un drama”, i ha reiterat que la candidatura està cansada de veure com els principals projectes de ciutat no tiren endavant. Montalà ha fet menció, entre altres," al traspàs del Pius Hospital, a la manca de diàleg de l’equip de govern, a la creixent militarització dels cossos policials de la ciutat o a la manca de perspectiva feminista tranversal en el sí de les polítques públiques". Montalà ha acabat la seva intervenció dient que “davant tots aquests reptes, la candidatura rupturista veu necessari organitzar-se per bastir alternatives, tal i com porta fent des de l’any 1991 a Valls.”

"El que cal és actuar"

Roger Gonzalez ha reprès el fil de la intervenció anterior, i ha continuat dient que “el que cal és actuar”, fent al·lusió a l’eslògan que utilitzarà la CUP de Valls en aquests propers comicis. La CUP concorre a les municipals amb l’objectiu de proposar noves maneres d'entendre el municipalisme, de fer política des de Valls i per Valls i, en definitiva, de definir un model que posi a les persones al centre de les polítiques municipals. Gonzalez ha reiterat la necessitat de comptar amb unes polítiques municipals transformadores “com recuperar la gestió i el control públic i popular dels nostres serveis i equipaments, construir un model que lluiti contra el canvi climàtic o apostar per una ciutat feminista, antiracista i amb perspectiva LGTBIQ+.”

Finalment, Pere Vidal ha explicat el procés de confecció de la llista electoral. L’actual cap de llista ha matitzat que “la CUP és un projecte col·lectiu, horitzontal i assembleari.” Per aquest motiu, la tasca que realitza la formació anticapitalista cada quatre anys no és altra que organitzar-se, tenint en compte les disponibilitats, interessos i sensibilitats de cadascú. “La candidatura de la CUP no prioritza noms i cognoms, sinó va més enllà de les 21 persones que trobareu escrites a la butlleta el proper diumenge 28 de maig,” ha reblat Vidal.

La candidatura aposta per construir un projecte de ciutat amb totes aquelles persones que volen actuar per Valls, i demostrar que "una altra manera de fer les coses és possible".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: