Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valents Torredembarra demana habitatges socials pels ciutadans

L'alcaldable Juan Carlos Hurtado recorda que la nova llei de la Generalitat "obliga els ajuntaments a tindre el 15% d'habitatge social d'aquí a 20 anys"

L'alcaldable de Valents Torredembarra, Juan Carlos Hurtado, sortint de la sessió informativa sobre el Pla Local d'Habitatge amb altres membres del partit L'alcaldable de Valents Torredembarra, Juan Carlos Hurtado, sortint de la sessió informativa sobre el Pla Local d'Habitatge amb altres membres del partit VALENTS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 22 Març 2023 10:23

El passat dijous 2 de març, el govern municipal de Torredembarra va convocar una sessió informativa per parlar del Pla Local de l'Habitatge. Es va anunciar que l'Ajuntament ha contractat una empresa externa perquè faci un estudi sobre la situació de l'habitatge a Torredembarra. Després es va obrir un procés participatiu, fins al 19 de març, perquè els ciutadans fessin les seves propostes.

Valents Torredembarra ha anunciat que ha presentat les seves propostes amb l'objectiu d'incrementar l'habitatge social al municipi. El candidat de la formació a les eleccions municipals, Juan Carlos Hurtado, afirma que "hem d'aconseguir tenir habitatges per emergència social per apersones amb situació de vulnerabilitat, habitatges per a persones amb capacitats diverses, habitatges per a persones en risc d'exclusió social amb rendes baixes i per complir amb la llei de la Generalitat que obliga els ajuntaments a tindre el 15% d'habitatge social d'aquí a 20 anys”.

Pel que fa a les propostes presentades per al Pla Local de l'Habitatge, Valents vol aconseguir habilitar els habitatges buits que hi ha al nucli antic amb fons
europeus i ajudes municipals per destinar-los a la Borsa de Lloguer. En aquest sentit, és partidari de crear un servei a l'Ajuntament que assessori els propietaris de les obres que s'han de fer, de les subvencions a què té dret, del lloguer que pot cobrar segons l'índex de preus de lloguer de la Generalitat de Catalunya.

Una altra proposta és desenvolupar la modificació i actualització del nou POUM per disposar de terrenys a on es pugui construir habitatges de protecció oficial i de lloguer social per a rendes baixes. I, finalment, Valents Torredembarra demana negociar amb les entitats bancàries i fons de grans propietaris d’habitatge "que els posin a disposició de la Borsa de Lloguer garantint la rendibilitat i la protecció de les seves propietats".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: