Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Robert Hernández: "L'Ajuntament de Tarragona tracta les arrels andaluses com a cultura de segona categoria"

El candidat a l'alcaldia de Valents demana per a la Fira d'Abril el mateix impuls que reben altres manifestacions de la identitat de Tarragona

Imatge d'arxiu de la Fira d'Abril de Bonavista Imatge d'arxiu de la Fira d'Abril de Bonavista ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 14 Març 2023 19:28

Després que el concurs per organitzar la Fira d'Abril de Bonavista hagi quedat desert, el candidat de Valents a l'alcaldia de Tarragona, Robert Hernández, considera que hi ha un tracte discriminatori cap a la cultura andalusa per part de l'actual Ajuntament, en aquest cas, a a través de la seva empresa municipal de Mercats: "El mateix esforç que es fa amb altres celebracions s'ha de traslladar a manifestacions que són part de l'essència de Tarragona, com és el cas de la Feria de Abril de Bonavista; no és de rebut que l'Ajuntament tracti les arrels andaluses, tan presents a la nostra ciutat, com una cultura de segona categoria".

Robert Hernández ha criticat "la manca de voluntat política que està darrere d'una licitació per import de 14.900 euros per organitzar una fira, el cost estimat de la qual, supera en serveis els 60.000, i això repercutir-ho entre 10 casetes, a raó de 6.000 euros de lloguer per quatre dies, sense comptar els espectacles”. "Hi ha fórmules més imaginatives, que s'han posat damunt la taula des de la Casa d'Andalusia, però han caigut en sac trencat per desídia de l'Ajuntament, com en altres àmbits de la vida municipal".

El candidat de Valents estima que "no s'ha tingut en compte l'impacte econòmic i identitari que suposa la Fira d'Abril per a Bonavista i tot l'entorn dels barris de Ponent, que, encara que és trist que haguem de recordar-ho, també formen part de Tarragona". I afegeix: "és una altra manifestació més del sectarisme de l'actual equip de govern, es nota que no veuen la fira "prou catalana" per rebre el suport de l'Administració local".

"Canviarem la forma de fer cultura popular, de manera molt més inclusiva; per això, ens implicarem amb les entitats, que són les que millor coneixen la seva activitat, i posarem a la seva disposició les eines de l'administració local... Hem de recuperar una Tarragona multicultural, que generi riquesa cultural i llaços d´unió entre tots", conclou Hernández.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: