Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ECP proposa al Parlament la reconversió del Consultori de Coma-ruga a CAP

La Proposta de resolució preveu que el nou centre disposi d'un servei complet d'atenció primària, una ampliació d'horaris i amb urgències les 24 hores

 L'alcaldable d'ECP al Vendrell, Yolanda López, el diputat d'ECP al Parlament, David Cid, i el representant de la Unitat Popular de les Platges (anterior PSP), Josep Anton Valverde, ahir, al Parlament L'alcaldable d'ECP al Vendrell, Yolanda López, el diputat d'ECP al Parlament, David Cid, i el representant de la Unitat Popular de les Platges (anterior PSP), Josep Anton Valverde, ahir, al Parlament ECP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 03 Febrer 2023 13:32

El portaveu del Grup Parlamentari d'En Comú Podem, David Cid, va registrar aquest dijous una Proposició de resolució en què el Parlament insta el Govern a fer la reconversió del Consultori Mèdic de Coma-ruga a Centre d'Atenció Primària (CAP) per a que hi doni el servei d'Atenció Primària. El diputat ha estat acompanyat per l'alcaldable d'En Comú Podem al Vendrell a les eleccions municipals del 2023, Yolanda López, i d'una representació de la Unitat Popular de les Platges.

La reconversió del Consultori a CAP permetrà al centre de Coma-ruga disposar, com a mínim, d'un metge de medicina familiar, un metge de pediatria, infermeria d'adults i infermeria pediàtrica. També s'augmentarà l'horari, que passarà a ser de 08:00 a 20:00 h, tots els dies de la setmana, tot l'any i amb urgències de 24 hores, els caps de setmana i períodes de vacances, a causa del gran augment de població. La Proposta de resolució registrada al Parlament també demana que la posada en marxa del CAP Coma-ruga es faci durant aquest any 2023, amb una partida als pressupostos de la Generalitat per l'any 2023.

L'alcaldable d'ECP al Vendrell, Yolanda López, recorda que en els nuclis marítims del Vendrell (Sant Salvador, Coma-ruga , El Francàs i les urbanitzacions) veuen enormement incrementada la seva població durant la temporada turística, que en ple estiu pot suposar un augment de més d'un 300%. López alerta que “entre aquestes persones hi ha una alt percentatge de gent gran”.

La candidata de la formació morada lamenta que actualment “només hi ha un consultori mèdic que atén, de dilluns a divendres als matins i als nuclis marítims no hi ha CUAP o CAP amb urgències nocturnes, ni els caps de setmana ni festius, ni en període de vacances”. López afirma que aquesta situació acaba provocant “que el servei d'urgències de l'Hospital comarcal del Vendrell, que ja de per sí és de col·lapse crònic, es vegi contínuament desbordat, tal com han denunciat en diverses ocasions el seu personal sanitari”.

Finalment, Yolanda López recorda que els veïns i veïnes dels nuclis marítims del Vendrell “fa anys que reclamen amb un augment d'horari i de personal sanitari al Centre mèdic de Coma-ruga, sense que els diferents Governs de la Generalitat hagin atès la seva petició, ni els diferents governs municipals del Vendrell hagin gestionat la petició del veïnat davant del Departament de Salut”. Amb tot, López confia que aquesta vegada “els grups parlamentaris seran receptius a aquesta proposta perquè la situació és insostenible”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: