Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona En Comú Podem defensa protegir la sanitat pública amb una acció a les portes dels CAP's

La formació revindica revertir les retallades, que la Generalitat destini un mínim del 7% del PIB a sanitat i un 20% del pressupost a l'atenció primària

Tarragona En Comú Podem ha protagonitzat aquest dimarts una acció simultània a les portes de la majoria de CAP's de la ciutat en defensa de la protecció de la sanitat pública Tarragona En Comú Podem ha protagonitzat aquest dimarts una acció simultània a les portes de la majoria de CAP's de la ciutat en defensa de la protecció de la sanitat pública TARRAGONA EN COMÚ PODEM
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 31 Gener 2023 17:28

Tarragona En Comú Podem ha protagonitzat, aquest dimarts 31 de gener, una acció simultània a les portes de la majoria de CAP's de la ciutat en defensa de la protecció de la sanitat pública. La formació política ha sortit aquest matí a repartir un material amb propostes i fites de l'acord de pressupostos de la formació amb la Generalitat amb relació a blindar i millorar l'atenció primària.

Entre les propostes que explicaven a les portes del CAP hi havia "el reclam de revertir d'una vegada per totes les retallades que arrossega el sistema sanitari, augment de personal en general i d'especialistes en concret, estabilització del personal actual i millores de les condicions laborals per aconseguir el retorn de personal sanirari que ha marxat a treballar fora, blindar per llei que la Generalitat estigui obligada a destinar un mínim del 7% del PIB en sanitat, un 20% del pressupost de salut a l'atenció primària i reduir les llistes d'espera a un màxim de 48h per ser atès pel metge o metgessa de capçalera i 3 setmanes màxim per la visita d'un especialista.

Tarragona En Comú Podem reivindica el sentit comú d'aquestes propostes i "fa una crida a la responsabilitat i la suma d'esforços de la resta de partits per defensar un dels pilars fonamentals, reconeguts a la Constitució, com és la nostra sanitat pública". La formació morada ha estat donant suport a les mobilitzacions i vagues convocades la setmana passada a Tarragona: al personal sanitari i també al sector de l'educació.

Segons la coalició, aquestes mobilitzacions s"ón la demostració més palpable dels reptes que té ara mateix el Govern de la Generalitat. Perquè les mobilitzacions són bàsicament per reclamar millors condicions laborals dels serveis públics. I el millor que es pot fer en aquestes situacions si estàs en política és escoltar. I a partir d'aquí treballar per buscar solucions.”

Finalment, demanen escoltar el clam del personal sanitari i canviar els aplaudiments que els hi vam donar durant la pandèmia, per recursos i millores laborals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: