Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona modifica l'estructura de costos del contracte de la brossa per evitar que quedi de nou desert

El consistori unifica dos lots del contracte i preveu presentar el plec de condicions a principis d'abril al plenari

El regidor d'Hisenda de Tarragona, Jordi Fortuny, durant l'atenció als mitjans aquest dijous El regidor d'Hisenda de Tarragona, Jordi Fortuny, durant l'atenció als mitjans aquest dijous ARIADNA ESCODA / ACN
Vida Municipal ACN
Dijous, 19 Gener 2023 14:59

L'Ajuntament de Tarragona ha modificat l'estructura de costos del contracte de la brossa per evitar que quedi desert de nou. Els canvis arriben després de converses amb les empreses del sector. Inicialment, el contracte constava de cinc lots, tres dels quals no van rebre cap oferta. El regidor d'Hisenda, Jordi Fortuny, ha anunciat aquest dijous la unificació del primer i segon lot, destinats a la neteja i recollida i la neteja de platges i camins. Divendres vinent el plenari haurà d'aprovar les modificacions i llavors s'obrirà un període de vint dies d'exposició pública. Finalment, s'elevarà al Comitè de Preus de la Generalitat perquè n'emeti un informe. La previsió és passar el plec de condicions a principis d'abril.

L'actual conveni de la brossa finalitza el pròxim 28 d'abril, moment en què es farà una continuació del contracte per seguir oferint el servei a la ciutadania. Així ho ha avançat el regidor d'Hisenda de Tarragona, Jordi Fortuny, que ha descartat una pròrroga. Després que la primera convocatòria del nou contracte de la brossa quedés desert en tres dels cinc lots oferts, ara el consistori ha modificat l'estructura de costos per afavorir la presentació d'empreses.

Segons Fortuny, els canvis comportaran un pressupost mensual de 189.000 euros, el que es tradueix en uns comptes anuals superiors als 20 milions d'euros. Així, la nova estructuració de costos representarà un increment de l'1% respecte l'anterior convocatòria. El contracte passarà a ser de deu anys i s'ampliaran les despeses generals fins a un 7%. També incorporarà la revisió de preus de material en el nou plec de condicions, un element que el regidor ha assegurat que el "flexibilitzarà" i permetrà ajustar a la realitat l'estructura de costos, la qual inclou una pujada "no significativa" del total del contracte.

Setmanes de converses amb el sector

Les modificacions d'aquest conveni arriben després de setmanes de converses i trobades entre tècnics municipals i representants de les companyies. A mitjan desembre, el primer intent de renovar el contracte de la brossa va quedar desert després que cap companyia es presentés per als lots 1, 2 i 3, destinats a la neteja i recollida, la neteja de platges i camins i la deixalleria. En canvi, els lots 4 i 5 van rebre ofertes i continuen amb el procés de licitació i estan pendents d'adjudicació. Entre els canvis introduïts en aquest futur contracte destaca la unificació dels dos primers lots, una demanda feta per part de les empreses del sector. Fortuny ha indicat que seria "molt sospitós" que en aquesta segona ocasió, el contracte de la brossa tornés a quedar desert després que el consistori hagués escoltat les demandes del sector per redactar aquesta nova convocatòria.

El govern tarragoní presentarà la nova estructura de costos a la sessió plenària del pròxim divendres 27 de gener. Si aconsegueix el vistiplau de la cambra, s'obrirà un període d'exposició de vint dies per presentar al·legacions. En cas que no se'n presentin -tal com va passar en l'anterior ocasió-, s'elevarà el document al Comitè de Preus de la Generalitat perquè n'emeti un informe. La previsió del consistori és que a l'abril comptin amb un nou plec de condicions i el contracte de la brossa es pugui signar enguany, tot i que descarten que sigui una realitat "en menys de sis mesos".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: