Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant aprova un pressupost de 21,4 MEUR per al 2023

Entre les inversions, destaquen la residència per a la gent gran, la zona esportiva de la Porrassa, l’aulari d’educació infantil de l’Escola Mestral i la comissaria de la Policia Local

Imatge del Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l'Infant, del passat 1 de desembre Imatge del Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l'Infant, del passat 1 de desembre AJUNTAMENT DE VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 05 Desembre 2022 00:25

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l'Infant va aprovar dijous el pressupost per a l’exercici de 2023 amb els vots a favor del PSC, Cs i PP, l’abstenció de JxCat i els vots en contra de la FIC, ERC i la CUP. El pressupost agregat, integrat pel del propi Ajuntament, els organismes autònoms (els patronats municipals dels Mitjans de Comunicació, de l’Escola de Música i de la Llar d’Infants) i les societats anònimes municipals (la de promoció econòmica, que és IDETSA; i la d’esports, que és Llastres Serveis Municipals SLU), ascendeix a 21.413.226,56 euros. Pel que fa als pressupostos de les societats anònimes municipals, únicament consolida a nivell pressupostari el d’IDETSA, perquè Llastres Serveis Municipals es finança en gairebé un 53% amb ingressos de mercat (el pressupost consolidat, que no inclou el de Llastres, és de 20.665.305,42 euros).

"Són uns pressupostos basats en el manteniment d’uns impostos baixos, el control de la despesa pública i la cerca de l’eficiència i l’eficàcia en la gestió municipal. Continuen aprofundint en el progrés i la transformació econòmica del nostre municipi, especialment en el desenvolupament i millora continuada dels principals serveis a les persones, l’impuls de l’economia i el treball per la sostenibilitat ambiental i financera", va argumentar l’alcalde, Alfons Garcia, en el moment de presentar-los.

El gruix d’aquest pressupost general correspon al de l’Ajuntament pròpiament dit, que serà de 18.867.186,98 euros, un 2,55 % superior al de 2022. D’aquests diners, el 18,89%, en concret 3.546.584,77 euros, seran destinats a inversions.

Les inversions

Entre les inversions previstes destaquen aquelles de caràcter plurianual, com són les de la residència per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant (1.776.000 euros), la nova zona esportiva de la Porrassa (233.000 euros per a la redacció del projecte), l’aulari d’educació infantil de l’Escola Mestral (200.000 euros) i la nova comissaria de la Policia Local (90.000 euros).

També és remarcable la inversió que es farà en el nou projecte energètic de creació d’un parc eòlic municipal (200.000 euros) i la millora dels carrers del municipi (100.000 euros), dels parcs infantils (100.000 euros) i de les platges (70.000 euros). També s’invertirà una bona quantitat de diners en la millora de la zona esportiva de l’Hospitalet de l’Infant (55.000 euros) i de Vandellòs (15.000 euros) i en la redacció del projecte de reurbanització de l’avinguda Via Augusta de l’Hospitalet de l’Infant (2a fase), corresponent al tram comprès entre el carrer Vandellòs i l’Avinguda Ramon Berenguer IV (50.000 euros).

Pla d'Ocupació Municipal

Com en els darrers anys, el consistori tornarà contractar veïns i veïnes en situació d’atur, mitjançant el pla d’ocupació municipal. A aquest Pla, anomenat des del 2021 'Acció d’Ocupació i Professionalitat' s’hi destinarà l’any vinent 474.000 euros, una quantitat menor a la d’enguany, perquè s’ha redefinit per incorporar a la plantilla la figura del contractat fix discontinu per a determinades feines estructurals (es vol incorporar un responsable de la deixalleria i una altre lloc de treball a la biblioteca) i perquè la recollida de residus porta a porta no es farà amb recursos propis sinó a través de l’empresa comarcal Secomsa). El pressupost municipal també inclou una previsió de l’increment salarial de la plantilla del 2,5%, amb possibilitat d’arribar al 3,5%.

A més, l’any que ve l’Ajuntament tornarà a posar en marxa la campanya 'Fes-la rodar', per fomentar el consum de la ciutadania dins del municipi, i lliurarà al veïnat targetes moneder per gastar en als negocis locals adherits. Per a aquesta iniciativa, ha previst una partida pressupostària de 140.000 euros.

L’alcalde també ha destacat que l’endeutament serà 0 i que no s’incrementarà cap taxa o impost municipal, malgrat que alguns organismes subministradors de serveis han aplicat importants increments de preu. Aquest el cas del servei de la recollida i tractament de la brossa o del servei de subministrament de l’aigua.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: