Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ricomà: "El Pla Integral de la Part Baixa és un deure que la ciutat té amb el barri del Port"

Els objectius són millorar el benestar de les persones, valorar el patrimoni, revitalitzar l’entorn urbà i econòmic del barri del port i de la Marina

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit aquest dilluns a la tarda la sessió de constitució del Grup Impulsor del Pla Integral de la Part Baixa L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit aquest dilluns a la tarda la sessió de constitució del Grup Impulsor del Pla Integral de la Part Baixa TJERK VAN DER MEULEN
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 29 Novembre 2022 07:13

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit aquest dilluns a la tarda la sessió de constitució del Grup Impulsor del Pla Integral de la Part Baixa de Tarragona. Un acte celebrat a la Sala Genius del Palau de Fires i Congressos amb la participació del president del Port de Tarragona, Saül Garreta, representants d’alguns grups polítics municipals, les entitats veïnals (AVV Barri del Port i Xarxa La Marina); entitats comercials del barri; esportives; de la comunitat educativa; associacions juvenils i culturals, així com entitats socials i sanitàries; i associacions de nova ciutadania.

En paraules de l’alcalde Pau Ricomà, “el Pla Integral de la Part Baixa és un deure que té la ciutat amb el barri del Port i de la Marina. Volem recuperar tots els serveis per millorar-lo. Avui la ciutadania pren la paraula per dibuixar el full de ruta per un barri ple de vida, dinamisme, comerç i cultura”. En la mateixa línia s’ha expressat el president del Port, Saül Garreta, assegurant que “aquest pla beneficiarà molt al barri”. El conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, ha afegit: “L’objectiu és afrontar i revertir el procés de degradació del barri, perquè és estratègic per la ciutat. Hem de capgirar la dinàmica del barri del Port perquè, fer-ho, significa capgirar la dinàmica del centre de Tarragona”.

Finalment, també han pres la paraula l’Associació de Veïns del Port i de la Xarxa de la Marina, que ha reclamat que s’aprofitin els magatzems i naus industrials en desús per fer els nous equipaments del barri. Per la seva part, la presidenta de l’AV Barri del Port, Carme Puig, ha demanat que es respecti aquest pla més enllà de les eleccions municipals. “Espero que no quedi en un calaix, perquè no vull que el barri acabi de morir”.

Una eina de regeneració urbana i revitalització del barri

L’Ajuntament de Tarragona està impulsant el Pla Integral de la Part Baixa de Tarragona. Es tracta d’una eina per a la regeneració urbana i la revitalització del barri. El Pla servirà per portar a terme un canvi integral i profund en la Part Baixa en favor del benestar de les persones que hi viuen i com a revulsiu social i econòmic del centre de la ciutat, posant en valor els elements d’identitat que distingeixen i fan únic el barri, així com reivindicar els elements del patrimoni històric situats a la Part Baixa.

Actualment, s’està desenvolupant la fase de diagnosi inicial i de procés de participació, en el marc del qual es demana la col·laboració ciutadana responent aquesta enquesta. Es tracta de conèixer la valoració de la ciutadania entorn de la mobilitat, l’espai públic, la dinàmica econòmica i comercial, la cultura i la participació dels habitants envers el barri de la Part Baixa. Entre octubre i novembre de l’any vinent estarà ja definit i es portarà a plenari el pla.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: