Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Cambrils acorda concedir la Medalla d'Honor de la Vila a Siscu Morell

El cambrilenc ha estat membre actiu de nombroses entitats i s'ha erigit com a abanderat de la lluita contra l'ELA des que va ser diagnosticat

La Medalla d'Honor de la Vila de Cambrils s'ha concedit al cambrilenc Siscu Morell i Ruhi, que s'ha erigit com a abanderat de la lluita contra l'ELA La Medalla d'Honor de la Vila de Cambrils s'ha concedit al cambrilenc Siscu Morell i Ruhi, que s'ha erigit com a abanderat de la lluita contra l'ELA AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 26 Novembre 2022 12:22

El Ple Municipal de Cambrils va aprovar aquest divendres per unanimitat atorgar la Medalla d'Honor de la Vila al cambrilenc Siscu Morell i Ruhi, que després de ser diagnosticat d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) s'ha erigit com a abanderat de la lluita contra aquesta malaltia neurodegenerativa, col·laborant en nombrosos actes i accions solidàries arreu del país.

Ple Cambrils nov 2022

Mencions Honorífiques

El Ple també ha acordat concedir quatre Mencions Honorífiques a entitats i persones que han destacat en qualsevol àmbit de la vida de la ciutat o bé commemoren efemèrides destacades.

Les persones mereixedores d'aquestes distincions han estat Rosa Maria Barberà Rué, per 50 anys de dedició a la pedagogia de la dansa; Fina Mestres Ventura, referent en la implantació dels estudis de Formació Professional a la demarcació, i Manuel Niñerola Cornado, membre fundador de diverses entitats en el món de la construcció i l'empresariat. La Colla Gegantera Tota l'Endenga també ha estat reconeguda amb una menció honorífica coincidint amb el 30è aniversari de l'entitat.

Les Medalles al mèrit

D'altra banda, el consistori ha atorgat quatre Medalles al mèrit, que són les distincions específiques incorporades al nou reglament per reconèixer cambrilencs i cambrilenques que destaquin en temes culturals, científics, cívics o esportius.

El Ple ha decidit atorgar una Medalla al Mèrit Cultural al músic i pescador Carlos "Ventura" Rom Mellau, per la seva tasca de recerca sobre cançons tradicionals, i la Medalla al Mèrit Cívic a l'exregidor Pere Martí Castells, per la seva implicació en la Congregació de la Puríssima Sang i altres entitats; a Joan Albert Campos, impulsor de l'Estació Nàutica, i a Carles Martí Poca, professor del Col·legi de la Salle durant més de 40 anys i president de l'Associació d'Antics Alumnes.

Els reconeixements han estat proposats per la Comissió d'Honors i Distincions, que ha valorat candidatures presentades per diferents persones, entitats i grups polítics municipals. L'acte de lliurament de les distincions es portarà a terme el proper 16 de desembre a les 19 hores a la Sala de Plens, en el marc de la Festa Major de la Immaculada, i comptarà amb l'actuació musical d'Alfredo Panebianco i Vània del Mònaco.

Medalla d'Honor de la Vila

Siscu Morell i Ruhi

Cambrilenc, col·laborador i membre actiu durant molts anys en diverses entitats de la població, sobretot relacionades amb l'esport local (concretament diversos clubs de futbol), així com l'Associació Antics Alumnes la Salle, i la Penya Barça.

Juntament amb els seus germans, des del negoci familiar Licors Morell, van crear una línia de productes de Cambrils "kambrilenc" i "Cagarrieres" per tal contribuir a difondre la marca de Cambrils.

El 2020 va ser diagnosticat d'ELA i des de llavors s'ha erigit en un abanderat en molts actes i accions solidàries d'arreu del país, col·laborant activament amb entitats capdavanteres en la lluita contra la malaltia per recaptar fons per fomentar la investigació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: