Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Espluga de Francolí rebrà mig milió d'euros dels fons europeus per millorar la xarxa d'abastament d'aigua

El projecte inclou substituir 3.500 metres de canonades i suposarà una reducció d'un 20% de les fuites

L'alcalde de l'Espluga de Francolí, Josep M. Vidal, i el regidor de Serveis Municipals, Xavier Rosell, en la presentació del projecte per millorar la xarxa d'abastament d'aigua L'alcalde de l'Espluga de Francolí, Josep M. Vidal, i el regidor de Serveis Municipals, Xavier Rosell, en la presentació del projecte per millorar la xarxa d'abastament d'aigua AJUNTAMENT DE L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ
Vida Municipal ACN
Divendres, 11 Novembre 2022 08:40

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí rebrà 500.000 euros dels fons Next Generation que destinarà a millorar i renovar les xarxes d'abastament d'aigua de la Urbanització Carreras del nucli urbà. L'actuació té un pressupost de 765.647,96 euros (IVA inclòs) i consistirà a substituir aproximadament 3.500 metres de canonades, de les quals 2.750 metres són de tub de fibrociment i 550 de canalitzacions de polietilè. També s'actuarà en més de 150 escomeses d'aigua per connectar els abonats. L'objectiu de la renovació és la reducció global de les fuites a la xarxa de distribució, xifrades en més del 20%.

L'àmbit d'actuació serà a la Urbanització Carreras del nucli urbà de l'Espluga de Francolí, en concret als carrers del Montsià, de Priorat, rambla Lluís Companys, carrer del Segrià, del Tarragonès, de l'Alt Camp, de l'Ermita, de les Garrigues i carrer de la Segarra. En aquest projecte s'han exclòs els trams existents de la xarxa que han estat renovats recentment.

De fet, amb la substitució prevista, que recull tots els trams de distribució d'aigua a la urbanització Carreras, que són els de major concentració de fuites té l'Espluga de Francolí, permetrà una millora del rendiment de la xarxa de distribució de més del 20%, que aproximadament podria suposar 200.000 litres per dia. Un cop concedida la subvenció dels ajuts europeus, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà treballa amb la redacció del projecte d'execució per tal que els treballs comencin a mitjans de l'any 2023.

Aquesta millora se suma a la connexió de l'Espluga de Francolí al Consorci d'Aigües de Tarragona en què l'Ajuntament està treballant per poder tornar a licitar l'obra després que aquesta quedés deserta. Amb aquests dos projectes, l'equip de govern, diu, que vol fer un pas més en l'eficiència de la xarxa i afirmen que les millores permetran millorar el servei per als veïns, així com evitar molèsties a conseqüència dels trencaments en la xarxa. En aquest darrer any, al municipi s'han produït més de 30 avaries a la xarxa d'abastament d'aigua.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: