Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Reus declararà deserta la licitació del Centre Aquàtic i de Fitness

L'empresa adjudicatària de l'obra no ha formalitzat el contracte en el termini legalment establert

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa REUS.CAT
Vida Municipal ACN
Dimecres, 09 Novembre 2022 07:48

L'Ajuntament de Reus declararà deserta la licitació de la concessió de l'obra per a la construcció i explotació del Centre Aquàtic i de Fitness en la sessió plenària prevista pel pròxim 18 de novembre. Així ho ha avançat aquest dimarts l'alcalde Carles Pellicer que ha explicat que l'empresa adjudicatària no ha formalitzat el contracte en el termini legalment establert. "No puc permetre un contracte que posi en risc les garanties econòmiques i jurídiques de l'Ajuntament, de present i de futur, ni un contracte que pugui hipotecar l'estabilitat econòmica", ha afirmat. Segons el batlle, la companyia no mereix la "confiança" i ha dit que assumia la "responsabilitat" de no tirar endavant un projecte "important" de ciutat.

L'empresa licitadora i adjudicatària, Duet Spa & Sports SL, va proposar no signar el contracte i que fos una segona companyia, Duet Reus SL, qui el formalitzés com a titular de la concessió. Des del consistori assenyalen que d'acord amb els informes de la Secretaria i la Intervenció generals i del departament de Contractació municipal, aquest plantejament hauria deixat l'Ajuntament sense garanties en cas d'incompliment per part de l'empresa signant, en tant que la titular de la concessió seria una empresa totalment aliena als compromisos i a les obligacions adquirits per la licitadora i adjudicatària en el moment de presentar la seva oferta en el concurs públic.

Així, per indicació d'Intervenció i Secretaria, i d'acord amb la normativa, l'Ajuntament va establir en l'articulat del contracte la responsabilitat solidària de l'empresa adjudicatària, juntament amb la responsabilitat de l'empresa proposada com a titular de la concessió, en el compliment de les obligacions derivades de l'execució del contracte. És a dir, que les dues signessin el contracte. L'equip de govern municipal ha explicat que Duet Spa & Sports SL no ha acceptat aquesta proposa per aplicar la normativa i, que finalment, no ha formalitzat el contracte dins del termini legal.

Segons el govern municipal, permetre que el contracte fos formalitzat únicament per Duet Reus SL, implicaria que les obligacions compromeses amb l'oferta presentada per l'adjudicatària haurien de ser executades per una companyia de nova creació, la qual no té la solvència que s'exigia al plec de condicions que va regir la licitació. Per això, insisteixen, que en cas que l'empresa concessionària no complís amb les obligacions del contracte, l'Ajuntament estaria totalment desvinculat jurídicament de l'empresa licitadora que va presentar l'oferta.

La no signatura del contracte suposa automàticament l'aplicació d'una sanció, que anirà a compte de la fiança dipositada per part de l'Ajuntament. Pellicer ha anunciat que la partida pressupostària reservada pel centre aquàtic i de fitness revertirà en l'esport de Reus i es destinarà a impulsar instal·lacions esportives del municipi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: