Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha contractat enguany una cinquantena de veïns i veïnes a l'atur

Aquestes persones s’han beneficiat de l’Acció d’Ocupació i Professionalització de 2022 i han combinat l’activitat laboral amb la formació

Imatge de tres persones contractades a través de l'Acció d'Ocupació i Professionalització de 2022 Imatge de tres persones contractades a través de l'Acció d'Ocupació i Professionalització de 2022 AJUNTAMENT DE VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 26 Octubre 2022 07:41

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha contractat enguany una cinquantena de veïns i veïnes en situació d’atur de manera temporal, mitjançant el pla d’ocupació municipal, que des de l’any passat s’anomena 'Acció d’Ocupació i Professionalització' (AOP).

En concret, en el període de maig a setembre, el consistori va donar feina a una quarantena de persones; i per aquests darrers mesos de 2022, n’ha contractat una desena més, per a períodes d’entre 2 i 6 mesos, en funció de les necessitats cobertes en cada servei. La major part de les contractacions s'han dut a terme en el període estival, per la necessitat de reforçar alguns serveis de l’Ajuntament, principalment els de neteja viària, jardineria i aquells relacionats amb les platges i el turisme.

En tots els casos, els contractes laborals s’han vinculat a accions formatives paral·leles a l’activitat laboral ofertes per l’Ajuntament a través de l’empresa municipal de promoció econòmica, IDETSA. D’aquesta manera, per segon any consecutiu, l’Ajuntament ha volgut millorar la capacitació professional dels veïns/es contractats i contribuir a la seva inserció laboral. En el marc d'aquesta estratègia, també se’ls ha donat assessorament, mitjançant el Servei d’Orientació Laboral d’IDETSA.

Com en les edicions anteriors, les persones contractades han hagut d’acreditar que reunien uns requisits: estar en situació legal d'atur, estar inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), conèixer les dues llengües oficials (català i castellà), tenir 18 anys com a mínim i ser residents al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (en aquesta ocasió, amb una data d'empadronament prèvia a l’1 de gener de 2019). També havien d’estar inscrites a la Borsa de Treball d’IDETSA.

Tal com constava en les bases, en el procés selectiu es van valorar diverses variables socioeconòmiques de cada aspirant, com per exemple, la situació d’atur (durada i prestacions), les càrregues familiars, si formen part d’un col·lectiu amb dificultats per a la inserció laboral, etc.

A l’Acció d’Ocupació i Professionalitat de 2022, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant hi ha destinat gairebé 575.000 euros, amb la voluntat de continuar alleugerint la situació de desocupació que pateix una part de la població del municipi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: